Leendő építők versenyeztek - Az eredményhirdetés alkalmával nyújtották át a Jáky iskola Életmű díját is

2017. május 28., 14:57 szerző: B. Kiss László fotós: B. Kiss László
komment
Salgótarjáni diákok nyerték azt a Fehérváron rendezett építőipari szakmai versenyt, amely a Kreatív építő kezek nevet viseli.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipari Tagozata közösen rendezte meg immár második alkalommal a „Kreatív építő kezek”, azaz KÉK elnevezésű  szakmai versenyt a kárpát-medencei építőipari középiskolák részére.

A versenyre, amelyet szombaton rendeztek, tíz csapat nevezett. Érkeztek vetélkedni vágyó ipari tanulók Salgótartjánból, Békéscsabáról, Pécsről. Debrecenből, valamint a határon túlról – a felvidéki Losoncról, illetve a délvidéki Szabadkáról – is. A három diákból álló csapatokat egy-egy tanár kísérte.

A győztes csapat tagjai  -  Sándor Dominika, Somoskői Bence és Aradi Patrik  - a salgótarjáni Stromfeld Aurélról elnevezett szakgimnázium építő szakos diákjai. Felkészítő tanáruk Faluhelyi Csaba

A  verseny során 10 állomáson, 10 különböző feladatot kellett a csapatoknak megoldani, ezen állomások „gazdái” építőipari cégek voltak. A csapatoknak a verseny során például a házigazda  szakgimnázium digitális terepasztalán a Velencei-tó környékének domborzati viszonyait kellett modellezniük, egy másik állomáson pedig deszkából, lécből – kötőelem felhasználása nélkül – kellett megépíteniük a Leonardo da Vinciről elnevezett Leonardo-hidat.

Az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap reggel tartották.  Az első helyen az egyik salgótarjáni csapat végzett. A második helyet debreceniek, a harmadikat a losonci diákok szerezték meg.

Az ünnepség adták át a Jáky Életmű díját is az iskola két nyugdíjas tanárának, Szvoboda Ágnesnek, illetve Kántor Józsefnek.

A kitüntetést az idei esztendőben  adta ki az intézmény harmadszor.

B. Kiss László

2017. május 28., 14:57 szerző: B. Kiss László fotós: B. Kiss László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...