Hírek

2017.02.11. 20:10

Leginkább bennünk van a csoda

Kikapcsol, feltölt, fejleszt, jó hatással van az egészségre és a személyiségfejlődésre - vallja a testedzésről Sipos-Dávid Beáta, aki évek óta hivatásaként is foglalkozik ezzel.

Szanyi-Nagy Judit

Csaknem tizenhét évvel ez-előtt, súlyzós edzéssel kezdte a sportkarrierjét a jelenleg Fehérváron élő Sipos-Dávid Beáta. Egy barátja mutatta meg az edzésmódszerét, ő pedig azonnal beleszeretett ebbe a sportágba, a gépekbe. Vallja: fontos hogy ez a szerelem kialakuljon mindenkiben, aki elkezdi ezt a sportot:

- Ha valaki egy hónap után nem érez késztetést arra, hogy újra és újra az edzőterembe menjen, akkor azt a sportot, amit elkezdett, nem neki találták ki - mondja. - Mindig is szerettem volna kicsit izmosabb lenni, de a kezdetekben még nem igazán voltak céljaim. Aztán egyszercsak kiderült, vannak fehérjék, amikre intoleráns vagyok. Elhatároztam, hogy ezt szeretném áthidalni, már amennyire lehet. Sok kitartás árán sikerült, ez pedig nagyban motivál a munkámban, és átformálta a szemléletemet is. Ma már elmondhatom magamról, hogy testépítő és fitneszedző vagyok hivatalosan is - bár úgy vélem, attól még senki nem lesz igazi edző, hogy a kezében van egy papír. A tapasztalat számít a legtöbbet.

Bea az edzéssel arra törekedett, hogy szálkás, de izmos legyen a teste Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Bea úgy tartja, az edzések alappillére az edző: ő az, aki motivál, és épp emiatt fontos az is, hogy felnézzenek rá azok, akiknek segít formába hozni magukat:

- Azok, akik kényszerként tekintenek az edzésre, lassan és kevésbé látványosan szoktak fejlődni, így nem is lesz sikerélményük. A csoda minden emberben ott van, nekem pedig az az elsődleges dolgom, hogy ezt kihozzam belőlük. Hiszem, hogy ha a test, a lélek és az elme harmóniában van, az nagyon sokat számít az előrelépésben - mondja, és hozzáteszi: másként látja és értékeli önmagát mint edzőt és mint nőt.

- Mára már nem azért edzek, hogy nagyobb izmaim legyenek, hanem azért, hogy egészséges maradjak. Ehhez pedig megfelelő táplálkozás is kell. Ezt az utat képviselem az edzéseim során is.

Bár nem hisz az otthoni edzésben - ha valaki egyedül sportol, kisebb a motiváció és könnyebb hibáznia -, azt javasolja, ebben az esetben is érdemes egy személyi edzővel konzultálni.

Bea eredeti végzettsége pedagógus. - Mielőtt hivatalosan is edző lettem, nyolc évig tanítottam. Szerettem a munkámat, de ki akartam próbálni magamat edzőként. Az utóbbi időben viszont újra késztetést éreztem, hogy ismét gyermekekkel foglalkozhassak. Így aztán gyermekjógát is oktatok. Mindegyik végzettségemet hivatásomnak tekintem, és minden órámra komolyan készülök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!