Hírek

2017.06.20. 09:43

Lehetőség, jó példa az új hűtőház

Iváncsa - A falu határában avattak hűtőházat kedden délelőtt. Az ünnepi aktus után szakmai előadások hangzottak el.

Bokros Judit

Hazánk egyik legkorszerűbb cseresznyeválogató gépsorával büszkélkedhet az a hűtőház, amely kormányzati támogatással valósult meg Iváncsa mellett, s komoly lehetőséget teremthet a gyümölcstermelőknek.

A termelési és értékesítési szervezetként is működő cégnél kedden ünnepélyes keretek között avatták föl a hűtőházat. A rendezvényen Kelemen Péter cégvezető köszöntötte a megjelenteket, köztük Czerván Györgyöt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkárát, Győrffy Balázst, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökét, L. Simon László és Galambos Dénes megyei országgyűlési képviselőket. Ezután köszönetet mondott mindazoknak, akiknek köszönhetően megvalósulhatott a beruházás.

Balról Kelemen Péter és a szalagot átvágó Győrffy Balázs, Galambos Dénes és Czerván György Fotó: Molnár Artúr

Czerván György arról beszélt: a hűtőházzal nem csak Iváncsa és Fejér megye, hanem az egész ország gazdagodott. A 1,6 milliárdos beruházás három éves program eredménye, amelyet a kormány 1,2 milliárd forinttal támogatott. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy termelő és értékesítő szervezetről van szó, az ágazatban pedig fontos ez a fajta összefogás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!