Hírek

2017.02.28. 13:51

Lemondott a bodméri polgármester

Balogh Istvánnak elege lett, s lemondott polgármesteri tisztségéről még az előző héten. Az időközi választás időpontjáról március 7-én dönt a helyi választási bizottság.

Laci Patrícia

Balogh István a múlt héten mondott le polgármesteri tisztségéről. A polgármesteri munkakör átadása-átvétele kedden történt meg. A község egykori vezetőjének nézeteltérései lettek az egyik képviselővel, aki már az egyházi ügyekbe is beavatkozott Balogh István elmondása szerint.

– Polgári keresztény nézeteket vallok, hiszen egyházi gondnok vagyok 36 éve, de ezen a héten erről a tisztségről is lemondok. Úgy éreztem, már nagyon csúnya módon beavatkozott az egyházi ügyekbe az egyik képviselő úr, s ezt nem bírta már a gyomrom – mesélte Balogh István.

Balogh István
Fotó: FMH-archív

Az egykori polgármester elmondta, sok mindennel tevékenykedett politikai karrierje során, volt például alpolgármester, tanácstag, ám ezek mellett ő sosem lépett be egyik pártba sem, s nem is tervezi, mindig független volt, s az is marad. Balogh István azt is elmondta, a polgármestereknek járó tiszteletdíjat sem vette fel soha, ugyanis ő elkötelezte magát Bodmérnak, a hazájának, a családjának, s Istennek.

Mivel Balogh István lemondott, ezért időközi választást tartanak a községben. Tóth Jánosné, Csákvár címzetes főjegyzője elmondta, a Bodméron történő időközi választás időpontját a helyi választási bizottság fogja kitűzni. A bizottság március 7-én ülésezik legközelebb, így azon a napon derül ki, mikor mehetnek a bodméri lakosok szavazni. Mivel az önkormányzati ciklus öt évre szól már, így a következő választás 2019-ben lesz. A főjegyző elmondta, időközi választást a törvény szerint a választás évében március 31-éig lehet szervezni, azt követően viszont már nem.

Tóth Jánosné a lemondással kapcsolatban elmesélte, minden szabályos úton történt, Balogh úr még írásban adta be előző héten a képviselő-testületnek címzett lemondó nyilatkozatát, s azt átnyújtotta az alpolgármester asszonynak.

A lemondásról próbáltuk megkérdezni az alpolgármester asszony véleményét, de őt nem sikerült elérnünk. Felkerestük telefonon azt a képviselőt is, akivel nézeteltérése volt Balogh Istvánnak, de az úr nem szeretett volna a polgármester lemondásával kapcsolatban nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!