Hírek

2015.08.31. 17:19

Lesz lift a Mészöly Géza utcai rendelőben

Székesfehérvár - Már az előző polgármester idején is volt ígéret arra, hogy a Mészöly Géza utcai rendelőt akadálymentesítik. Most végre tényleg megkezdődött a munka, lesz lift is az épületben.

Házi Péter

Évek, de mondhatjuk, évtizedek óta panaszkodnak a Mészöly Géza utcai rendelőbe járó idősebb betegek, hogy nehéz eljutni a háziorvosig, fogászig, merthogy a rendelések a második emeleten vannak, ami csak lépcsőn közelíthető meg.

Nos, végre megkezdődött a rendelő akadálymentesítése: mintegy negyven millió forintból nemcsak a lift épül meg, hanem akadálymentesítik, felújítják a vizesblokkokat, megejtik a belső ajtók cseréjét, kicserélik a régi burkolatot és a világítást is. A munka összértéke negyvenmillió forint.

A Mészöly Géza utcai rendelőben évtizedes kérés valósul meg: lesz lift, új, akadálymentes mosdók, 40 millió forintból
Fotó: Molnár Artúr

Az orvosi rendelők közül idén a Kégl György utcaira fordítja a legnagyobb összeget, 70 milliót az önkormányzat. Ebből a tetőt javítják meg, kicserélik az ablakokat, akadálymentesítik az épületet. Az Esze Tamás utcai rendelőben ősszel cserélik ki az ablakokat, megújul a homlokzat és a vizesblokkok is.

A Rákóczi úti idősek otthonában a tetőt és a kéményeket újítják fel az idén, de már készülnek a tervek arra is, milyen bővítéssel, átalakítással lehetne a zsúfoltságot csökkenteni az épületben. Cél az, hogy jövőre a zsúfoltságot csökkentő beruházás is megvalósuljon. A hosszúsétatéri otthonban nemrég készült el a lift és az akadálymentesítés.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!