Lesz még szép világ? A köztársaság napjára emlékeztek az Országalmánál

2016. február 01., 20:42 szerző: Gábor Gina fotós: Koppán Viktor
komment
Székesfehérvár - Lesz még egyszer szép a világ /Lesz még Magyar Köztársaság - idézték hétfőn Bródy János dalszövegét az Országalmánál, ahol a DK és az MSZP helyi szervezetének kezdeményezésére emlékeztek a köztársaság napjára.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Magyar Nemzetgyűlés 70 éve, 1946. február 1-jén hozta létre a Magyar Köztársaságot. Ennek emlékére 2005 óta február 1-je a Magyar Köztársaság Napja. Ünnep volt ez Magyarországnak, hiszen a rendszerváltást követően végre megadatott, hogy olyan államformában élhessenek az emberek, amely a szabadság, egyenlőség, testvériség értékeire épül - hangsúlyozta az MSZP fehérvári elnöke Márton Roland. Hozzátette: a hatalom birtokosai a köztársaság ellenségei. A Fidesz a köztársaságot rombolta, amikor eltorzította a választási rendszert, súlytalanná tette a hatalmat ellenőrző intézményeket. Ezért létre kellene hozni az alternatív alkotmánybíróságot, költségvetési tanácsot és médiatanácsot, hogy ismét olyan világot lehessen teremteni, amelyben jogbiztonság, kiszámíthatóság jólét van: mert ezt jelenti a köztársaság.

Ráczné Földi Judit, a fehérvári DK elnöke Bródy János sorait idézve azt mondta, akkor lesz szép világ, ha a sajtó újra szabad és sokszínű lesz. Ha mindenki a jövedelmi viszonyainak megfelelően járul hozzá a közterhekhez, és ha az ország kigyógyul a korrupció betegségéből. Abból a betegségből, amellyel a Fidesz fertőzte meg az országot.

A résztvevők egy-egy szál fehér szegfűvel, gyertyagyújtással emlékeztek a 70. évfordulóra és a jeles napra.

Gábor Gina

2016. február 01., 20:42 szerző: Gábor Gina fotós: Koppán Viktor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...