Hírek

2015.09.15. 07:44

Lesz rendszeres temetőjárat a Béla úton és megújul a ravatalozó is

A több mint harmincéves Béla úti köztemető tíz kilométeres úthálózattal rendelkezik. Cser-Palkovics András polgármester, Bozai István városgondnok és Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke ma sajtótájékoztatón jelentette be, régi lakossági igény válik most valóra azzal, hogy Mindenszentek napjától szolgálatba állítanak egy környezetkímélő és gazdaságos elektromos kisbuszt.

Buthy Lilla

Ezúttal nem csak eseti jelleggel, a tervek szerint a kisbusz a buszmegállótól indul majd a temető távolabbi pontjaira, legalább naponta négyszer. A 4,2 millió forintos kisbusz megvásárlásához a városgondnokság, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány és a kegyeleti központ is 1-1 millió forinttal járul hozzá, a fennmaradó összeg tekintetében pedig közadakozási akciót hirdettek.

Bozai István városgondnok ma a sajtótájékoztató keretében bejelentette azt is, hogy teljesen megújul a Béla úti temető ravatalozója. A 40 millió forintos infrastrukturális fejlesztés miatt hétfőtől négy hétig mobil ravatalozó veszi át ezt a funkciót. A felújítás érinti a papi öltözőt, a ravatalozó előtti udvart is, a főbejáratnál található rendezvénytermet pedig akadálymentesítik. A megújult ravatalozót Mindenszentek napján adják át.

Részletek hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!