Hírek

2014.12.04. 19:01

Lesznek majd új buszvárók a 62-es út mellett

Ritka rondán mutat némely visszarakott buszváró a megújuló 62-es út mellett.

Tribolt Lajos

A felújítás alatt álló 62-es úton a régi buszvárókat rakták vissza. Dunaújváros közelében az új buszöblökben azokat, amelyek sem esztétikailag, sem funkcionálisan nem felelnek meg a mai követelményeknek. Azt szerettük volna megtudni, hogy a buszvárók részei-e a felújításnak, vagy arról majd valaki másnak kell gondoskodni. Ha az utóbbi, akkor kinek a feladata egy megújult út mellé megfelelő buszvárókat rakatni például a sándorházi, pálhalmai, mélykúti és hangosi elágazáshoz?

Loppert Dániel kommunikációs vezető a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től a következő választ adta:

- A NIF Zrt. által végzett beruházás részeként a buszperonok újjáépítését kellett elvégeznie a vállalkozónak. A buszvárók kezelése és működtetése önkormányzati feladat. A kivitelezést végző kft. a szakaszon minden érintett önkormányzatot megkeresett, akik az eredeti állapotú, lebontott buszvárók visszahelyezését kérték. Ennek tükrében a régi várók visszahelyezését a kivitelező elvégezte.

A dunaújvárosi önkormányzatot is megkérdeztük. Válaszuk szerint a Magyar Közút NZrt. kezelésében lévő 62-es számú főút városhoz közeli szakaszának pályamegerősítési munkálatai végső stádiumba vannak. Az ott lévő buszvárók a dunaújvárosi önkormányzat kezelésében és tulajdonában vannak, melyeknek cseréjét várhatóan a kerékpárút megépítésének idejére a költségvetésbe betervezik.

A városüzemeltetési és városfejlesztési osztály tájékoztatása szerint, a Dunaújváros - Pálhalma közötti gyalog- és kerékpárút kiviteli terveinek engedélyezési eljárása már folyamatban van a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelőségnél. Mivel a gyalog- és kerékpárút nyomvonala magánterületeket és termőföldeket is érint, illetve a vasúti pályán való átvezetés is szükséges, ezért a kiviteli tervek engedélyeztetéséhez több eljárást le kellett folytatni, a magánterületekről , a termőföldek tekintetében a humuszgazdálkodási terv elkészítésére, illetve a vasúti pályán való átvezetés kapcsán a MÁV Zrt.-vel.

A lényeg azonban az, hogy belátható időn belül normális buszvárók kerülnek a megújult út mellé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!