Lezárják a Belvárost - Mi lesz a közlekedőkkel?

2017. április 20., 10:00 szerző: Majer Tamás
komment
Székesfehérvár - Ezután is lezárják majd a rendezvények kedvéért a Mátyás király körutat. Az átalakítások után biztonságosabb lesz ilyenkor a közlekedés a gyalogosoknak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Április 18-án, kedden reggel megkezdődtek azok a munkálatok, amelyek a Mátyás király körút útburkolatának Fő utca és Zichy liget közötti szakaszának helyreállítását szolgálják. E szakaszon legkésőbb június 15-ig végezteti el a Városgondnokság a teljes burkolatfelújítást, tudtuk meg Bozai Istvántól, a szolgáltató vezetőjétől. A munka, reményei szerint, előbb is befejeződhet; nem szeretnék sokáig zavarni a közlekedőket.

Szintbe hozzák az utat és a járdát, így a gyalogosok botlásveszély nélkül sétálhatnak majd itt a rendezvények alatt Fotó: A szerző

A felújítást a Belváros - rendezvények idején már megszokott - megnagyobbítása indokolja. A cél az, hogy a szegélyek, útpadkák módosításával úgy hozzák szintbe a területet, hogy a gyalogosok simán, botlásveszély nélkül használhassák azt fesztiválidőben. Nemsokára elköltöztetik a Csillagtérkép hajóval című emlékművet a Zichy ligetből, ezzel a lépéssel is újabb közösségi teret nyernek a rendezvények, a programok között pedig a pihenni, sétálni vágyók számára. A „hajós” emlékmű helye térkőburkolatot kap, s a munkálatok után rövidesen használható lesz. Jövőre az így kialakuló közösségi térre szökőkutat építenek. Ennek kiadásait még az idei költségvetésből fedezi a város. Taubert László szobrászművész millenniumi emlékművét, amelyet 2012-ben a Széna térre terveztek elköltöztetni, a Csónakázó-tó mellé, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola mögötti parkrészbe viszik.

A tó környékének megszépülése és az ott megépülő Középiskolai Campus miatt jó helye lehet itt a „hajós” emlékműnek. A közelben, a tó szigetén kap majd helyet a korábban a Vörösmarty Mihály Könyvtár előtt álló Deák-kút is.

Majer Tamás

2017. április 20., 10:00 szerző: Majer Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...