Hírek

2015.11.23. 15:22

"Lezárták a Várkörutat, csak éppen erről elfelejtettek szólni"

A várkörúti új díszvilágítás felszereléséről senki nem tájékoztatta a lakosságot, a buszok másfelé mentek, többen emitt nem értek be az éjszakai műszakra.

Házi Péter

16:25 A fenti címmel kaptunk olvasói levelet, amelynek írója azt tudakolja, miért zárta le a Várkörutat egy városi cég úgy, hogy erről a lakosság és valószínűleg a buszos cég sem kapott tájékoztatást? Olvasónk szerint a díszvilágítás szombat esti telepítése miatt sok busz más útvonalon ment, az éjszakai műszakba igyekvők pedig hiába várták a buszokat a szokott útvonalon.

„Sajnos több ember maradt emiatt  ott a megállóban, vagy éppen a buszon utazva tudta meg, hogy az adott járat másfelé megy... „ – írta olvasónk.

Bozai István városgondnok szerint éppen azért tették esti időpontra a díszvilágítás felszerelését, hogy minél kevesebb embert zavarjanak vele. Mint mondta, értesítették  a rendőrséget, a buszos céget, de elismerte, a kommunikáción lesz mit javítani. Hozzátette, egy, díszvilágítással kapcsolatos szerelés meg lesz a Várkörúton, ezt mindenképpen tíz óra után igyekeznek végezni, hogy a buszok útvonalát se zavarják meg.

Fotó: Koppán Viktor

Egy másik olvasói észrevételre, miszerint a figyelmeztető villogót használó autóval a Városgondnokság nem zárhatna le egy-egy útszakaszt, Bozai István elmondta, amennyiben előtte a hatóságtól megkérik az engedélyt, akkor az útügyeletes autójukkal joguk van egy-egy útszakasz lezárására. Ez esetben viszont csak addig állt a figyelmeztető villogóval az autójuk a körforgalomnál, amíg kordont vagy a behajtást tiltó KRESZ-táblát ki nem rakta az autó.

– Mint a közút kezelője, a közlekedési hatóságtól kellett engedélyt kérnünk a figyelmeztető jelzés felszrelésére és használatára, az útüzemeltetéssel kapcsolatos esetekben használjuk a figyelmeztető jelzést – tette hozzá.

Frissítés, 17:00 Időközben megérkezett a válasz a KNYKK Zrt-től is, miért mentek kerülőútvonalon a járataik:

Vélhetően a Városgondnokság értesítette a munkálatok megkezdése előtt néhány órával a forgalmi szolgálatot arról, hogy aznap este szerelik az érintett szakaszon a díszvilágítást. Mivel hivatalosan, írásban, határidőben nem kaptunk tájékoztatást a terelésről, a járatok autóbuszvezetői olyan módon kezelték az útvonal módosulást, mint az vis major helyzetek, balesetek esetén megszokott. Ilyen rövid határidővel és telefonos értesítésre sajnos nincs lehetőségünk a hivatalos utastájékoztatást megtenni. Az érintett utasainktól utólag is elnézést kérünk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!