Hírek

2017.05.18. 17:15

Lesznek bosszúságok a Ligetsori felújítás idején

Székesfehérvár - Fórumon tájékoztatták a lakókat a Ligetsor felújításával kapcsolatban. Sokan érdeklődtek, kérdeztek.

Majer Tamás

Mint már korábban megírtuk, május közepén átadták a Ligetsort mint munkaterületet a kivitelezőnek. Megújul a burkolat, a járdák és a közvilágítás is. Lesznek új parkolók, közösségi tér, körforgalom, kerékpársáv.- Tíz éve várjuk, hogy történjen valami a Ligetsorral - kezdte ekképpen a délutánt Szigli István, önkormányzati képviselő.

A munka 2017. június 6-án kezdődik, a kivitelezőnek 390 napja van elkészülni.

 

A fórumon kiderült, teljes útzár nem lesz, valamelyik irányból mindig be lehet majd jutni az utcába. Ha másfelől nézzük, mint rámutatott Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője, egy irányból mindig zsákutca lesz a Ligetsor.

- Lesznek bosszúságok - mondta még Szigli István, de utalt arra, hogy egy felújítás mindig átmeneti kellemetlenségekkel jár.

A munka a víziközművek lecserélésével kezdődik majd. Lényeges, hogy a Ligetsor egykor lápra épült, ezért egy méter mélyen ki kell szedni a tőzeges talajon lévő pályaszerkezetet. Ez a kivitelezés egyes szakaszaiban időleges szintkülönbséget idéz elő.

A szemetes autók bejövetele rendben lesz, ha valamiért mégis akadályba ütköznének, akkor a kivitelező cég kiviszi a felvevő pontig a kukákat. A mentők és a tűzoltók is be tudnak majd jönni.

 

- Elképzelhető, hogy lesz olyan időszak, amikor ugyan meg tudják közelíteni a házakat, de valamennyire távolabb állhatnak csak meg, hiszen az egy méteres szintkülönbséget nem tudnák áthidalni. Figyelni, segíteni fogunk - mondta nyugtatólag Nagy Zsolt.

Többször elhangzott, hogy a kivitelező folyamatosan tájékoztatja majd a lakókat, elsősorban postaládás szórólapozással.

- Az építőipar jó időben általában dolgozik reggel 7 órától, este 5-6 óráig. A hétvégi napok közül szombatonként lehet jellemző a munkavégzés. Nagy zajjal csak az útbontás jár, de ilyesmit késő délután már nem csinálunk - mondta el Földesi József, a kivitelező részéről.

- Az út használata személyautóval - elképzelés szerint - decemberben jöhet el, de a szilárd burkolat csak jövőre kerülhet föl - prognosztizált Szigli István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!