Szükség lesz a türelemre: kezdődik a Ligetsor felújítása

2017. április 18., 17:36 szerző: FMH-információ
komment
Székesfehérvár – A szerződéskötést és a munkaterület-átadást követően májusban megkezdődhet a Ligetsor teljes felújítása. A városi közgyűlés kiválasztotta a kivitelezőt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Rendkívüli közgyűlést tartott kedd reggel a fehérvári képviselőtestület, amelyen egyhangú igen szavazattal kiválasztották a kivitelezőt, aki az útberuházáson túl a szükséges víziközmű-beruházásokat, valamint a parkoló-, tér- és sétánykialakítást végzi majd. A városvezetés már a Koronás Park, valamint a Ligetsoron megépített szálloda és kosárlabdacsarnok építését követően ígéretet tett a rossz állapotú út felújítására.

A beruházás keretében a szükséges víziközmű-munkálatokra is sor kerül, parkolók létesülnek, valamint az iskola és óvoda előtti tér is megszépül, teljessé válik a tavat körülölelő sétány és körforgalmat alakítanak ki a Szeder köznél.

A Ligetsor ezen végén körforgalom is épül, a munkák ideje alatt kerülőúton mennek a buszok Fotó: Archív

Ahogy Cser-Palkovics András polgármester a legutóbbi közgyűlésen jelezte: még egy tanúsítványt vártak az uniós pályázati forrással megvalósuló fejlesztés kivitelezőjére kiírt közbeszerzési eljárás lezárásához. Ez megérkezett, a keddi rendkívüli közgyűlésen a képviselőtestület egyhangú szavazással hozta meg a döntést, így májusban kezdődhet a Ligetsor felújítása.

Szennyvíz- és ivóvízvezeték átépítéssel, csapadékcsatorna-építéssel indul a kivitelezés, ezt követően kerül sor az útfelújításra, valamint szakaszosan zajlik a Ligetsori Óvoda és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtti tér és a tervezett parkolók építése, illetve a Csónakázó-tó körüli sétány jelenleg murvás szakaszának végleges kialakítása. A fejlesztés tervezett határideje 360 nap, de a szakemberek azon dolgoznak, hogy télen már használható legyen az út. Mivel komoly „felfordulás”, útlezárás is várható, a beruházás pontos ütemezéséről hamarosan részletes tájékoztatást ad az önkormányzat és a kivitelezést végző cég közösen.

FMH-információ

2017. április 18., 17:36 szerző: FMH-információ

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...