Hírek

2017.08.27. 16:43

Lóerők randevúztak a város határában

Polgárdi – A második baráti fogatos találkozót, a város határában, a körforgalmi benzinkút melletti füves területen rendezték meg szombaton. Lóerők randevúztak a szikrázó napsütésben.

V. Varga József

Hétágra sütött a Nap szombaton délelőtt, a hintók versenye már le is zajlott. A pihenők, valamint a  következő kategória startjára készülődők közt barangoltam, amikor is szembe jött velem Borbély István, a település expolgármestere. Tavaly is itt volt gyerekkori szomszédja, Ladi Pista szíves invitálására.

Id. Ladi István és Ladi Zsolt atyamesterségével, illetőleg családjuk és barátaik támogatásával hangulatosra sikeredett a 7-es főút szomszédságában a második alkalommal életre hívott baráti fogatos találkozó.

Lóerők, amikor találkoznak – baráti fogatos randevú Polgárdi határában Fotó: V. Varga József

Az eredményekről Polgár Marianna tájékoztatta lapunkat. A hintók versenyét Szabó János nyerte, megelőzve Lepsényi Istvánt és Ladi Zsoltot. A póni akadályhajtásban az első helyet Rábai Dávid szerezte meg, második lett Strasszer István, harmadik László Zoltán. A nagyló kategóriában Lancsár Béla diadalmaskodott, maga mögé utasítva Fridinger Ádámot és Molnár Mátét. A pontszerző megmérettetés végeredménye: 1. Nagy Dávid, 2. László Zoltán, 3. Tatai László. A polgárdi lovas versenyek hagyományát követve Farkas Csaba és családja városi vándorkupát ajánlott fel, melyet idén Farkas Péter vehetett át.

A hajtókat és családjukat, illetve  a nézőket délben vad-, sertés- és birkapörkölttel vendégelték meg a szakácsok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!