Hírek

2017.06.23. 19:15

A világhír felé tart Csákberény: már Londonban is a faluról olvasnak

CSÁKBERÉNY A New York Times után most a londoni Metro újságban is igazi vendégcsalogató írás jelent meg Csákberényről és Catherine Dickensről, aki gyönyörű kis „kulipintyóiban” várja ide a vendégeket a világ minden részéről.

Házi Péter

„Ha valaki azt mondja a kislány Catherine Dickensnek, a nagy író, Charles Dickens leszármazottjának, hogy egyszer Magyarországon épít karriert, valószínűleg kinevette volna az illetőt" -így kezdődik Jo Knowsley írása. A Londonban, mintegy kétmilliós olvasótáborral rendelkező Metro újságban ugyanis nemrég egyterjedelmes cikk jelent meg Csákberényről és Catherine Dickensről. Nem véletlenül: a vértesaljai kis házacskákba a világ minden részéről érkeznek. Legutóbb például a színész Adrian Brody is Dickensék vendége volt!

Catherine Dickens és lánya, Meg, no meg Csákberény maga is elvarázsolta a Londonból érkezett újságírót Fotó: Oscar Kornyei

- Amióta megjelent az írás, nagyon sokan hívtak Londonból, köztük sok, magyar származású is, akik mind meglepődtek, milyen „titkos kincsek" vannak Magyarországon, s többen mondták, hogy eljönnek majd Csákberénybe már csak kíváncsiságból is - mondta érdeklődésünkre Catherine Dickens.

Csákberény, a vértesaljai gyönyörű táj, no meg a finom fehérborok egyébként 2012-ben még a New York Timesban is megjelentek, a település pedig azóta is töretlenül fejlődik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!