Hírek

2014.09.02. 18:20

Lufikba zárt gondok

Országos SM nap színhelye lesz a megyeszékhely szeptember 20-án. A Magyar SM Társaság kétszáz résztvevőt vár azon sorstárasaik közül, akik együttélnek a gyógyíthatatlan sclerosis multiplex neurológiai betegséggel.

Gábor Gina

Az országos rendezvény programját kedden Vincz-Marton Nikoletta, a Magyar SM Társaság elnöke ismertette. Elmondta: egyfelől az a céljuk, hogy az ország csaknem minden részéből érkező érintettek első kézből a kapjanak információkat a kezelési eredményekről, másrészt megtapasztalják azt a támogató közeget, amelyet egy összetartó sorstársközösséget nyújt. A program a belvárosban az idén is a látványos és szívszorító demonstrációval veszi kezdetét: felengedik a remény színes léggömbjeit. Ahogy az elnök mondta: a léggömbökbe zárjuk a problémáinkat, és elengedjük a gondokat.

A demonstráció után az SM betegség kezelésében és rehabilitációjában jártas szakemberek közérthető formában, interaktív előadások keretében adnak át aktuális szakmai információkat a betegeknek, és megismertetik őket a mindennapok megkönnyítésében segítő módszerekkel. A találkozó célja persze a közösségépítés is, ezért az előadásokat zenés kulturális program követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!