Hírek

2017.04.05. 17:27

Kiderült egy s más a fehérvári fiatalokról...

A mai középiskolás és fiatal felnőttek életére volt kíváncsi a városvezetés, ezért részletes kutatást végzett a körükben.

S. Töttő Rita

Több mint ötezer fiatal vett részt abban a kutatásban, melyet a Magyar Városkutató Intézet végzett Székesfehérvár önkormányzatának megbízásából. A tavaly ősszel lebonyolított kutatás célja, hogy a városvezetés jobban megismerje az új generáció sajátosságait, problémáit, illetve hogy ezekre reflektáljon. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján ismertette részletesen az eredményeket, melyek közt akadt meglepő adat is. A fiatalok egészségképe, sportolási szokásai tekintetében például van teendője a városnak – szögezte le a polgármester.

Fotó: Simon Erika

A kutatás kiindulási alapja az volt – tette hozzá a városvezető -, hogy számos olyan program indult a városban, ami a fiatalokat célozta, és a kutatás eszközeit használva megpróbálták azt felmérni, hogy ők maguk hogyan vélekednek ezekről. Hasonló, de kisebb létszámú kutatás 2006-ban készült, így éppen itt volt az ideje egy újnak. A kutatás eredményeit tárgyalni fogja a képviselő-testület, és csatolni fognak hozzá egy intézkedési tervet is, majd a Székesfehérvári Diáktanács, illetve a hallgatói érdekvédelmi képviseletek bevonásával fognak lépéseket tenni azokon területeken, ahol probléma van. A polgármester említett olyan területeket, melyeken vannak teendők: ilyen a fiatalok tartós külföldi munkavállalásának kérdése, de ugyanígy a sportolás vagy az egészségvédelem tekintetében is vannak meglepő tapasztalatok. A kutatás legmegdöbbentőbb adata ugyanis volt, hogy szinte minden negyedik fiatal rendszeresen szed valamilyen fájdalomcsillapítót, vagy altatót. Ezeken a területeken különösen fontos a felvilágosítás - hangsúlyozták a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!