Hírek

2017.08.20. 19:25

Magyarok új kenyere! Körútra indultunk a megyében!

FEJÉR MEGYE Az ünnep pillanatait próbáltuk tetten érni Enyingen, Felcsúton, Lepsényben és Polgárdiban.

V. Varga József

Felcsút

Szent István ünnepe előtti napon leginkább a családoknak és a fiataloknak kínáltak szórakozást a Csúti vigasságokon. A Tamássy-Margalit-kúria körülötti kis ligetben befűtötték a falu kemencéjét, s bográcsokban készültek a főzőversenyre az ételek. A környékbeli falvak néptánccsoportjait hívják meg hagyományosan ilyenkor, s a modern táncos műfajok csoportjai lépnek fel a színpadon. Kedvencek a felcsúti óvodások és a fiatal felnőttek néptáncos műsorai. Sisa András jegyző köszöntötte a helyieket és a vendégeket, s az öt éve alapított Letenyey Lajos Középiskola szakmai igazgatója, Bereczki László szolgált információkkal a népszerű alapítványi intézményről. Néhány, a Mészáros Alapítvány által támogatott hallgató számolt be éves tevékenységéről. A Gyöngyvirág Nyugdíjas-klub dalosai a Jó ebédhez szól a nóta! műsorban énekeltek. A főzőcske győztesének járó vándorfakanalat Nagy Sándor és családja nyerte el, a Tiszta udvar, rendes ház elismerő táblát hét porta gazdája vette át. A Völgy arca tehetségkutató versenyen a 14 esztendős ifjú gitáros, Goldsman Balázs bizonyult az idei legjobbnak. Természetesen egész nap vonatoztak a kisvasúton, s dottóztak a Puskás Akadémia körútvonalán. Délutántól népszerű zenekarok szórakoztattak, majd videó-diszkóval zártak.

Az óvodások néptánca Felcsúton Fotó: Zsohár Melinda

Enying

A Szent István-napi ünnepséget és a Magyarok kenyere program Fejér megyei ünnepét a Vas Gereben Művelődési Házban rendezték vasárnap. Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy Fejérben több mint száz gazdálkodó 25,6 tonna gabonát juttatott a rászorulóknak.

Az új kenyér a szabadbattyáni Família Pékségből érkezett Enyingre. A képviselő-testület posztumusz díszpolgári címet adományozott vitéz Szentgyörgyi Dezső pilótának; Enying Városért Érdem-érmet vehetett át Dózsa István címzetes kanonok és Kató Balázs keramikus; Önkormányzati Elismerő Oklevelet kapott Kovács Lászlóné nyugdíjas pedagógus. A kitüntetéseket Viplak Tibor polgármester adta át.

Varga Gábor (b) Lepsény díszpolgára lett Fotó: V. Varga József

Lepsény

Szent István és a keresztény magyar állam ünnepét a katolikus templomkertben köszöntötték tegnap a lepsényiek. Megkoszorúzták Szent István király szobrát, majd Salamon Béla polgármester kitüntetéseket és elismeréseket adott át a művelődési házban. A képviselő-testület díszpolgári címet adományozott Varga Gábor országgyűlési képviselőnek, megyei fejlesztési biztosnak és Bernd Hessének, a lepsényi Sibo Kft. tulajdonosának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!