Hírek

2017.05.07. 17:40

Majális és betyárvilág Úrhidán – Reggel betyárok csergettek és hangoskodtak

Úrhida – A 10. Sárrét fesztiválnak és majálisnak, illetve egyúttal a 2. Bakony-alja vigalomnak a település önkormányzata és a Hagyaték Lovas Egyesület adott otthont szombaton a szabadidőparkban.

V. Varga József

Az időjárás kegyesnek bizonyult a népekhez, jó hangulatban telt a nap, a színes forgatag mindenki kedvét szolgálta. „Mi is a csapatotok neve?" – szegezte a kérdést a főzőverseny szpíkere az egyik fekete ruhás gárdának. „Mi vagyunk a Szögödi Köcsögök!" – nevette el a végét a megszólított atyafi.

Betyárok, mint mi! Széles e hazából érkeztek Fotó: V. Varga József

A betyárkülönítmények a többi között Ceglédről, Jenőből, Soltról és Szegedről, a majális résztvevői pedig a Sárrét kistáj nyolc településéről – Füle, Jenő, Kőszárhegy, Nádasdladány, Sárkeszi, Sárszentmihály, Szabadbattyán és Úrhida – érkeztek. A főzőversenyben első helyen végzett a Peytu Íjász alakulat betyárkáposztával, megelőzve a Monori Betyárok (fácánleves) és a Szabadbattyán (vaddisznópörkölt) csapatát, különdíjat érdemelt a Kőszárhegy (marhapörkölt). A színpadon a Hagyományőrző Kelevézek muzsikáltak, a táncházat a Barátok zenekar kísérte. A betyárpróbák sorában vicces, népi játékok váltogatták egymást, a csikós és lovas bemutatók kunsztjai nagy sikert arattak. Késő délután a Jó Laci Betyár mulattatott, este az Útonállók zenekar húzta – szikrázott a tábortűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!