Hírek

2016.11.19. 12:48

Már áll Székesfehérvár karácsonyfája

Székesfehérvár - Már áll a város karácsonyfája. A tűzoltóknak délben sikerült rögzíteniük a több mint háromtonnás ezüstfenyőt, melyet egy Seregélyesen élő család ajánlott fel.

Sebestyén Lilla

Seregélyes Fő utcájából érkezett az a 3,3 tonnát nyomó ezüstfenyő, melyet ma délelőtt felállítottak és rögzítettek a székesfehérvári, hivatásos tűzoltók a  belvárosában, az Országalma mellett.

Farkas-Bozsik Gábor, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: Kovács István és családja, azért volt kénytelen megválni a harminchárom éves örökzöldtől, mert az kinőtte a helyét és egy nagyobb vihar alkalmával akár kárt is tehetett volna a környező épületekben.

A körülbelül tizenhat méteres ezüstfenyő kivágását reggel nyolckor kezdték el.

- A helyszínen tartózkodó tizenhét tűzoltó összehangolt, pontos munkájának köszönhetően viszonylag gyorsan sikerült a tehergépjárműre tennünk a fát. Seregélyes belterületén, azonban csak nagyon lassan tudtunk haladni a vezetékek miatt, hiszen mindegyiket egyesével meg kellett emelni, hogy ne okozzunk kárt. A megyeszékhelyen már sokkal könnyebben boldogultunk, megvan a bejáratott útvonalunk - tette hozzá a szóvivő.

A belvárosban igen nagy tömeg gyűlt össze, hogy végig kísérjék a fa felállításának folyamatát: A tűzoltók először leemelték a hatalmas teherautóról, majd méretre vágták láncfűrésszel a fenyő törzsét és megszabadították a felesleges ágaktól. Végül belehelyezték a külön erre a célra kialakított, közel két méter mély gödörbe és kiékelték a terebélyes fenyőt.

Stettler Zsuzsannától, az önkormányzat kommunikációs referensétől megtudtuk, az első díszek hétfőn kerülnek fel a fenyő ágaira. Decemberben pedig hétről-hétre újabb és újabb dekorációs elemekkel gazdagodik majd a város karácsonyfája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!