Hírek

2015.09.27. 20:22

Már futva is lehetetlen elérni a buszt? - Olvasónk tortúrának nevezte a reggeli közlekedést

Székesfehérvár - A napokban futott be hozzánk egy olvasói panasz a 37-es busz állapotával, tisztaságával kapcsolatban és a járatkimaradások, késések miatt.

Buthy Lilla

Olvasónk szerint szinte napi rendszerességgel negyedórát késik a 37-es, vagy előfordul, hogy egyáltalán nem is jön, amikor kellene, ezért az utasok lekésik a csatlakozást.

– Az utóbbi egy hónapban már tényleg tarthatatlan a helyzet – panaszkodott a Feketehegyen élő Erdősiné, aki azt mondja, sokszor egy órát is utazik, vagy várakozik a csatlakozásra, mire be tud érni a Videotonba. Egy valódi tortúrának nevezte a reggeli közlekedést. Minden reggel futni kell: júliusban rohanás közben elesett, eltörött a bordája. De véleménye szerint az utóbbi időben már futva is lehetetlen elérni a csatlakozást. Olvasónk szerint a járaton véres az ülés, mindent teleköpködnek szotyolával, az ablakon vastagon áll a kosz, de a buszok műszaki állapotára is sok a panasz, és arra, hogy a 37-es járaton rendszeres az utas- ellenőr konfliktus, és az autóbusz sokáig vesztegel.

Pruzsina Alice szerint néha előfordul, hogy az utasok a buszok színe szerint határozzák meg, melyik a jó vagy rossz állapotú jármű, de a fényezés nem befolyásolja az utazás biztonságát (Fotó: Koppán VIktor)

– Sajnos autóbuszvezető kollégáink is naponta tapasztalják a problémát ezen a vonalon. A 37-es járatot igénybevevő utasok nagy számban jogosultak a Magyar Államkincstár által kiadott igazolással díjtalanul utazni. A kártyák nagy része már nem érvényes, illetve nem az használja, aki erre jogosult. Így az ellenőrök az átlagnál nagyobb arányban kénytelenek intézkedni – kezdte Pruzsina Alice, a KNYKK Zrt. marketing és kommunikációs főmunkatársa.

A szóvivő olvasónkkal ellentétben azt mondja, a forgalmi területen dolgozók ellenőrizték ezt a hónapot a panasz kapcsán, és eszerint az 5:20-kor induló járat egy esetben sem maradt ki. Néhány perces késések előfordultak kisebb műszaki hibák miatt, amit az autóbuszvezető a helyszínen elhárított, és folytatta útját.

Történt olyan eset, amikor a műszaki meghibásodás miatt az autóbusz vezetője az utasokat leszállította a járműről, a további utazást pedig tartalék járat indításával oldotta meg a társaság.

A szóvivő hozzátette:  – Adottság, hogy Fehérvár belvárosát egy út köti össze Feketehegy városrésszel. A 37-esnek két körforgalmon is át kell haladni a menetrendi útvonalon. Csúcsforgalomban a város irányába 20-30 perc alatt lehet csak eljutni – akár autóval, akár busszal utazik valaki. A 37-es autóbuszról három helyen biztosított az átszállási lehetőség a Videoton irányába közlekedő 26-os autóbuszra. A György Oszkár téri megállóban a késések miatt előfordulhat, hogy csak a következő járatot érik el az utasok, de a református iskolánál hét perc áll rendelkezésre az átszállásra a 24-es, illetve a 23-as járatokra. Ezek is érintik a Videotont.

– Sajnos valóban romlik az utazási morál, így egyre gyakoribb takarításra van szükség. Az autóbuszok napi takarítását az autóbuszvezetők, az erősebb szennyeződést a műszaki telephelyeken dolgozó takarító személyzet végzi. Az üléseket is igyekszünk lecserélni, és éppen ezekben a hetekben zajlik egy őszi akció, melynek keretében minden helyi autóbusz teljes takarításon, üvegtisztításon esik át – mondta el Pruzsina Alice.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!