Hírek

2017.05.24. 14:48

Már kilencedik napja tart Dunaújvárosban a Guinness-rekord-kísérlet

Új Guinness-rekordot szeretnének felállítani Dunaújvárosban, és a résztvevők jó úton haladnak a cél elérése felé: ma már kilencedik napja élesztenek újra egy gyakorlóbabát.

Szanyi-Nagy Judit

Jelenleg már kilencedik napja tart Dunaújvárosban az a Guiness-rekord-kísérlet, amely során tizenegy napon keresztül végzik gyakorlóbabán az újraélesztést. A várható rekord helyszíne a Dózsa Mozi Centrum, ahol május 16. és május 27. között egy percre sem lehet lazítani – tudtuk meg Farkas-Bozsik Gábor Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

Fotó: Ady Géza

A rekordkísérlet szervezői a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Magyar Vöröskereszt, a Szent Pantaleon Kórház és Dunaújváros Megyei Jogú Város. Céljuk egyrészt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az újraélesztés fogásai nagyon egyszerűek, a módszer pillanatok alatt megtanulható, és ennek ismeretében bárki segítséget tud nyújtani embertársainak. Emellett fontos tényező számukra az is, hogy a rekordkísérlet során az érdeklődők szakemberektől tanulják meg az újraélesztést.

– Jó idő esetén a mozi előtti téren, kevésbé hálás időjárás esetén a mozi előcsarnokában végzik a kísérlet önkéntesei az újraélesztést. A Guinnes-rekord-kísérlet lebonyolítását Gulyás Emese és Orosz Csaba tűzoltó alezredes, dunaújvárosi tűzoltóparancsnok koordinálja – mondta a szóvivő.

A Guiness-rekorder jelenleg Szombathely városa, a 240 órán (tehát tíz napon) át tartó újraélesztési maratonnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!