Hírek

2015.08.31. 17:19

A 140. évfordulóját ünneplő Teleki Blanka iskolában volt a központi tanévnyitó

Hivatalosan is vége a nyári szünetnek, ma reggel minden iskolában megszólalt a tanórát jelző csengő.

Sebestyén Lilla

Késői kelés, egész napos lustálkodás, nyaralás, fürdőzés, táborozás, 0-24 óráig tartó játék - ezeknek a vitán felül csodás elfoglaltságoknak, amelyek egyben a nyári szünet kötelező velejárói is megint csak búcsút kell mondani, hiszen a mai nappal elkezdődött a 2015/2016-os tanév.

Tegnap, a legtöbb oktatási intézményben már lélekben felkészítették a nebulókat. A központi tanévnyitón, amelyet ezúttal a 140. évfordulóját ünneplő Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában tartottak pontosabban előtte, a Budai út és a Várkör út kereszteződésében az iskola diákjai énekelve, szavalva köszöntötték az évet, sőt, az iskola új diákjai még egy közös táncprodukcióval is készültek, ami üde színfoltja volt a műsornak. Ahogy ők, úgy az iszkaszentgyörgyi általános iskolában is, már napokkal ezelőtt elkezdtek készülődni.

A Teleki Balanka Gimnázium és Általános Iskola új diákjait, a fehérvári oktatási intézmények vezetőit és pedagógusait, illetve a megyeszékhely diák önkormányzati képviselőit a jubiláló iskola jelenlegi nebulói örvendeztették meg műsorukkal

Szalainé Egri Hella és tanulói három napja szorgoskodnak azon, hogy feldíszítsenek egy tantermet az első becsöngetésre. Ottjártunkkor már igen előrehaladott állapotban volt a projekt: a falon egy hatalmas festett fa nyújtóztatta ágait, mellette egy házikó állt délcegen és lassacskán a papírból készített madárijesztő, és a varjak is felkerültek a falra.

A tanárnő elárulta, utóbbiakat csak odaszögelik, hogy az évszakok változásával párhuzamosan tudják majd variálni a díszítést.

Télen vattából készült hópihék lepik majd el a környéket, tavasszal pedig élénk színű levelek, virágok borítják majd az ágakat.

A nagy készülődés közepette a szorgos diákok azt is elárulták, igencsak vegyes érzelmekkel várják az első iskolai napot.

- Nagyon jó volt a nyár, de már örültem, hogy visszajöhetek az iskola falai közé. A korán keléssel biztos lesznek az első hetekben gondjaim, de bevallom: a tanulás már majdnem hiányzik - mesél Zimmermann Helga, aki most kezdi a hatodik osztályt Iszkaszentgyörgyön.

Osztálytársnője, Jelinek Veronika aranyosan azt jegyzi meg, hogy neki az osztály az, ami miatt várta szeptember elsejét, és persze a közös rajzórák.

Tanárnőjük, Hella mosolyogva teszi hozzá: Neki is hiányoztak a gyerekek, no meg a rendszer az életében, ami nyáron mindig felborul.

- Nagy izgalom van ilyenkor bennünk, tanárokban is. A nyári szünetben mindig eltervezem, hogy a következő tanévben mindent másképp csinálok, és javítok ott ahol tudok. Ez most extrán igaz rám, hiszen új tankönyvből kell tanítanom. Nagy az elvárás az év kezdetén magunkkal szemben is - magyarázza a matek szakos tanítónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!