Hírek

2017.07.24. 12:41

Már öt uniós pályázat segítheti Adony fejlődését

Adony - A város eddig két nyertes uniós pályázatnak örülhetett, nemrég pedig kiderült: még három szerepelt sikeresen a TOP-os pályázati kiíráson.

Bokros Judit

Korábban beszámoltunk róla: Adony a Zöld Város programban 60 millió forintot nyert a kastélykert rehabilitációjára. Ez parkosítást, sétányok, járdák kialakítását, a világítás megoldását jelenti, és a játszótér is megújulhat, kibővülhet a kultúrház mögött. A régi, rossz állapotú fákat kivágják, s helyettük újakat ültetnek majd.

A másik nyertes pályázat a jelenleg Kulcson működő, több települést ellátó központi háziorvosi ügyelet Adonyba telepítését célozta meg. Ehhez 45,5 millió forintot nyert a város, az összegben egy gépkocsi beszerzése is benne foglaltatik. Az ügyeletet a régi polgármesteri hivatal épületében alakítják ki, s ugyanazok az orvosok dolgoznak majd, akik eddig is.

Ide költözhet idővel az orvosi ügyelet
Fotó: Bokros Judit

Ronyecz Péter polgármester az újabb három nyertes pályázatról is tájékoztatott. Az egyik a helyi gazdaság fejlesztése érdekében a Piac tér megújítása. Itt több parkolót, árusító helyet (ezek egy része fedett lesz) és kerékpártámaszt alakítanak ki, s a burkolat is megújul. Erre a projektre 60 millió forint áll rendelkezésre. A települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztését célzó projektben 40 millió forint jut a Vetus Salina ároknál belvíz-és csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítésére, meder kialakítására műtárgyak építésével és helyreállításával.

Az ötödik sikeres pályázat pedig a Rákóczi út-városközpont közlekedésbiztonsági fejlesztését és a kerékpárforgalom infrastrukturális kiépítését foglalja magában. A 104 millió forintból parkolóhelyeket, gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki, bizonyos szakaszon pedig járdaszakasz és kerékpárút is épül. A fontos fejlesztések kivitelezése ütemezve, a következő 2-3 évben várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!