Hírek

2016.07.01. 13:35

Maradjanak meg örökké kétkedő, kicsit diáknak - így köszöntötte a dékán a friss diplomásokat

Székesfehérvár – A hazai és nemzetközi nagyvállalatok, kamarák, hazai középvezetők képviselői előtt is, pénteki diplomaosztóján jelentette be az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja, hogy gépészmérnöki képzést is indítanak. Ezúttal 171 hallgató tett sikeres záróvizsgát.

S. Töttő Rita

Teltház fogadta a bevonuló vezetőket pénteken a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház dísztermében, ahol frissen végzett hallgatók vehették át diplomájukat és tehettek esküt a kar zászlaja alatt. „Olyat, ami kötelez, elsősorban önmagunkkal szemben” – ezt már Györök György, a kar dékánja szögezte le beszédében, melynek során elhangzott: hit nélkül lehet élni, de nem érdemes – ugyanígy a felsőoktatást művelni, értelmes fiatalembereket tanítani, társadalmi, ipari, szakmai közösséggé válni beágyazottság nélkül ugyancsak lehet, de teljesen felesleges.

– A kar megalakulása óta egyesítette az elődök letéteményeit, élt a városi egyetemi támogatással, és újrahatározta önmagát. Ezután bejelentette: a kar az eddigiek mellett szeptembertől gépészmérnöki képzést indít, így a hazai felsőoktatásban szinte egyedülálló módon különféle tudományterületeken oktatnak bachelor és mesterszakokon. A most végzett diplomásoknak üzente: a szakmai alázat mellett maradjanak meg örökké kétkedő, kicsit diáknak, ne legyenek soha tekintélyelvűek. Vajda István, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának dékánja kiemelte az intézmény és a város kapcsolatát, amely itt „fontos hajtóerő”. Ezt erősítette meg Mészáros Attila alpolgármester is, aki a két évvel ezelőtt alakult együttműködést emelte ki, és azt: Székesfehérvárnak óriási szüksége van a jól képzett munkaerőre, köztük a mérnökökre is. Az elismerések és diplomák kiosztása után a végzett hallgatók szalagot kötöttek a kar zászlajára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!