Március 15.: megyeszerte emlékezünk a nemzeti ünnepen

2017. március 13., 14:00 szerző: B. Kiss László, V. Varga József, Bokros Judit, Szanyi-Nagy Judit
komment
Március idusán, nemzeti ünnepünkön, a forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk megyeszerte.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

„Ó nagy nap, szép nap, légy örökre áldott, Hozz mindig új fényt, új dalt, új virágot!” (Juhász Gyula)

Március 14. kedd

Iszkaszentgyörgy, 15 óra: Az iskola diákjai és az óvodások adnak ünnepi műsort a Pappenheim-kastély színháztermében. Ezt követően koszorúzás lesz a Kossuth téren, az 1848-as emlékműnél. 

Jenő, 15.30 óra: Ünnepség az Emlékparkban.

Káloz, 18 óra: Megemlékezés a mozi épületében, majd fáklyás felvonulás a Hősi emlékműhöz, műsor és koszorúzás. 

Nádasdladány, 14 óra: A Nádasdy iskola ünnepi műsora közösségi házban.

Soponya, 11 óra: Megemlékezés a református templom kertjében, Béndek József polgármester beszéde, közreműködnek a Zichy iskola diákjai.

Szabadbattyán, 12 óra: Megemlékezés a Batthyány iskola tornatermében, majd koszorúzás a Széchenyi-szobornál. 18 óra: Ünnepség a művelődési házban, köszöntőt mond Polyák István polgármester, közreműködik a Sárrét Néptáncegyüttes és a Fórum színjátszó csoport. Fáklyás felvonulás és koszorúzás a Széchenyi-szobornál.

Úrhida, 11 óra: A Géza Fejedelem iskola diákjainak műsora a közösségi házban, majd koszorúzás a Szabadságharcos emlékműnél.

Dégen 10 órakor koszorúznak az első világháborús emlékműnél. A műsorral egybekötött megemlékezés 17 órakor, az általános iskola színháztermében kezdődik.

Mezőfalván 16 órakor tartják az ünnepséget a Kiss Kálmán Művelődési Házban. Ezután fáklyás felvonulás indul a Petőfi-falig, majd koszorúznak is.

Nagyvenyimen 15 órakor kezdődik a megemlékezés az iskola tornatermében.

Perkátán 16 órakor kezdődik a hivatalos ünnepség a faluházban. A Kossuth-szobornál 17 órakor koszorúznak a résztvevők.

Válon 18 órától 19.30 óráig tart a nemzeti ünnepi megemlékezés, a polgármesteri hivatalban.

Március 15. szerda

Aba, 10 óra: Ünnepi beszédek, a művészeti iskola diákjainak műsora a Béke téri iskola dísztermében. Koszorúzás a ’48-as kopjafánál. Közreműködik az Abai Fú-vószenekar.

Bodajk, 16 óra: A ’48-as emlékműnél tartandó ünnepségen közreműködnek a helyi általános iskola diákjai, valamint a SzívHang Kórus. 

Csősz, 10 óra: Megemlékezés a művelődési házban, Földesi Gábor polgármester köszöntője. A műsor közreműködői: óvodások és diákok, Deák Péter, Balázs Miklós és a Csőszért Egyesület. Koszorúzás a Szoborkertben.

Enying, 9 óra: Népdaléneklő verseny a Tinódi református iskola dísztermében. 14 óra: Koszorúzás a Szentgyörgyi Dezső téren az 1848-as emlékkőnél. A művelődési házban beszédet mond Varga Gábor országgyűlési képviselő, majd műsort adnak a Batthyány gimnázium és általános iskola diákjai. Huszonöt éve város Enying! Beszédet mond Kató Balázs keramikus. Kiállítás a 25 évvel ezelőtti városavató képeiből és tárgyi emlékeiből. Megnyitja Viplak Tibor polgármester.

Kisláng, 18 óra: Fáklyás felvonulás a Petőfi-szoborhoz, a Tamási Áron iskola diákjainak ünnepi műsora.

Kőszárhegy, 10 óra: Fiatalok ünnepi műsora a művelődési házban.

Lajoskomárom, 16.30 óra: Ünnepi beszédet mond Pirtyák Zsolt polgármester a mozi helyiségében, majd ökumenikus istentisztelet, valamint a Gesztenyefasori Iskola műsora. 17.45 óra: Brici Kerekes Bianka festmény- és Brici Kerekes Miklós fotókiállításának megnyitója, bevezetőt mond Marikucza Péter, a Történelmi Kör elnöke. 18.30 óra: Fáklyás felvonulás az 1848-1849-es emléktáblához.

Mezőkomárom, 10 óra: Istentisztelet a református templomban. 10.30 óra: Megemlékezés és ünnepi műsor a Petőfi-szobornál, Köő Péter polgármester beszéde.

Mezőszentgyörgy, 17.30 óra: Diákok műsora a művelődési házban, majd fáklyás felvonulás a Millenniumi emlékműhöz, ünnepi beszéd és koszorúzás.

Mór, 10 óra: Megemlékezés a Szabdság téri emlékműnél. Köszöntőt mond Fenyves Péter polgármester, az ünnepi műsorban közreműködnek a Petőfi iskola diákjai. 15 óra 30: A XIV. Móri Diák Művészeti Fesztivál gálaműsora a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban.

Polgárdi, 10 óra: Húsz éve város Polgárdi! Megemlékezés a Batthyány ligetben. Beszédet mond Nyikos László polgármester, a Széchenyi iskola diákjainak műsora.

Sárbogárd, 18.30 óra: Ünnepi megemlékezés a művelődési központban, majd fáklyás menet és koszorúzás a Hősök terén, a Petőfi-emléktáblánál. Beszédet mond Sükösd Tamás polgármester, közreműködnek Viasz Zoltán (furulya) és a Petőfi gimnázium diákjai.

Sárkeresztúr, 15 óra: Beszédet mond Csutiné Turi Ibolya polgármester, majd az általános iskola diákjai adnak műsort a művelődési házban. Koszorúzás. 

Sárszentmihály, 9 óra: Megemlékezés a Hősi emlékműnél, beszédet mond Kalmár Tibor polgármester, a nyugdíjasklub énekkarának műsora, közreműködik Szabó Virág református lelkész.

Tác, 9 óra: Közös könyörgés a református gyülekezeti teremben. 9.30 óra: Megemlékezés az emlékműnél, majd műsor a tornacsarnokban.

Baracson 11 órakor tartanak koszorúzást Kornis Károly huszár főhadnagy sírjánál a templomosi temetőben. A faluházban 17 órakor ünnepi köszöntőt következik, majd az általános iskola tanulói adnak műsort.

Bicskén 16 órakor beszédet tart Molnár Krisztián a művelődési központban. Az ünnepségen fúvószenekar és az általános iskolások is közreműködnek. A Kossuth tértől fáklyás felvonulás, a Kossuth-szobornál koszorúzás lesz.

Ercsiben 16 órakor kezdődik az ünnepség a Petőfi-szobornál, ahol koszorúznak, majd a művelődési házban lesz a megemlékezés. Ekkor adják át a városi díjakat is.

Iváncsán 18 órakor fáklyás felvonulás indul a református és a katolikus templom elől. Ezután koszorúznak az 1848–1849-es kopjafánál, majd ünnepi műsor kezdődik a faluházban.

Kisapostagon 15 órakor emlékeznek az 1848-as forradalomra Petőfi Sándor szobránál.

Lovasberényben 10 órakor kezdődik az ünnepség a Róna József Művelődési Házban. Az ünnepség után az emlékműnél koszorúznak.

Pusztaszabolcson 9 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés koszorúzással, az önkormányzat előtti parkolóban.

Ráckeresztúron 10 órakor a tornacsarnokban kezdődik az ünnepi műsor, amelyben óvodások és iskolások működnek közre. Az ünnepség után koszorúzás lesz a Hősök kertjében álló emlékműnél.

Sukorón 10 órakor kezdődik a megemlékezés: rossz idő esetén a kultúrházban tartják, jó időben a téren.

Vereben 10 órakor ünnepi beszéddel kezdődik a megemlékezés, a református templomkertben. A koszorúzás Kovács János református lelkész emléktáblájánál lesz, ezt 10.30-kor az iskolások műsora követi a közösségi házban.

B. Kiss László, V. Varga József, Bokros Judit, Szanyi-Nagy Judit

2017. március 13., 14:00 szerző: B. Kiss László, V. Varga József, Bokros Judit, Szanyi-Nagy Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...