Hírek

2016.03.23. 10:44

Március 23-tól feloldották a látogatási tilalmat a megyei kórházakban

Fejér megye - A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján - a 11. héten (március 14. és március 20. között) végzett becslés szerint - a megye területén 571-en, az előző hetinél 40,4 százalékkal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - derül ki az ÁNTSZ-től kapott jelentésből.

feol.hu

Az orvoshoz forduló betegek aránya mindhárom járási népegészségügyi osztály illetékességi területén csökkent. A megye egész területén a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány az utóbbi négy hétben fokozatos csökkenést mutatott, az influenza aktivitás az átlagos morbiditás alapján az alacsony tartományban van. Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek 31,4 százaléka a 0-14 éves; 42,1 százaléka a 15-34 éves; 22,9 százaléka a 35-59 éves; 3,6 százaléka a 60 évesek és az e fölöttiek korosztályából került ki. A betegek, több mint kétharmadát a 35 év alattiak köréből jelentették.

A 11. naptári héten a megye illetékességi területéről érkezett vizsgálati anyagokból a virológiai vizsgálatok nem azonosítottak influenzavírust.Tekintettel arra, hogy az influenza aktivitás az alacsony tartományba van, a tisztiorvosi szolgálat március 23-ával kezdődően a megye valamennyi fekvőbeteg intézményében feloldotta a február 12-én elrendelt kórházi látogatási tilalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!