Hírek

2016.09.26. 15:35

Március óta nem jött szemétszámla: összecsúszik a fizetendő?

Fehérvár-Budapest – Március óta nem érkezett szemétszámla, a héten végre kézhez kapjuk a második negyedéves csekkeket. A számlalevelekkel együtt érkeznek a zöldhulladék elszállításához szükséges matricák is.

Házi Péter

Több olvasónk is értetlenségének adott hangot, hogy gyakorlatilag az első negyedévre vonatkozó számlák óta nem kapott fizetnivalót a Depónia Kft-től. Mint mondták, lassan már a negyedik negyedév következik, nyilvánvalóan nem lesz egyszerű kifizetni a díjat, ha összecsúszik a fizetési határidő.

Amint arról korábban beszámoltunk, a hazai hulladékszállító cégek ellenőrzésére, az egységes számlák bevezetésére még az év elején hozták létre a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-t (NHKV), ám a számlázás azóta is csúszik. A Depónia most, amint Steigerwald Tibor ügyvezető igazgatótól megtudtuk, bérszámlázás keretében küldte ki a számlákat:

– A szolgáltatási területünkön lakó minden ügyfélhez megérkeznek ezen a héten a számlák, amelyek az április 1. és június 30. közötti időszakra vonatkoznak. Ezekhez a levelekhez mellékeljük a húsz darab zöldhulladék-szállítási matricát is, így a már hulló lomb begyűjtésére, elszállítására is lesz lehetőség – mondta megkeresésünkre az igazgató. (Tudni érdemes, hogy a VHG területén, azaz Váli-völgy térségében még valamennyi csúszás várható.)

Fotó: Házi Péter

A szeptember legvégén érkező, második negyedéves számlát követően nagyjából egy hónap múlva érkeznek a harmadik negyedév, azaz a szeptember 30-ig szóló időszak csekkjei is, azaz a két befizetési kötelezettség között mindössze egy hónap különbség lesz. A negyedik negyedévről szóló levelek pedig január elején.közepén kerülhetnek a postaládákba.

Ugyanakkor Steigerwald Tibor hangsúlyozta, az elmúlt időszak számlázási nehézségei miatt természetesen elnézőbbek, rugalmasabbak lesznek az esetleges befizetési csúszásokkal kapcsolatban.

Aki nem csekken, hanem folyószámlájáról egyenlíti ki a szemétszállítási díjat, annak azonban egy kis türelemre még mindig szüksége lesz, ugyanis az NHKV azt szeretné, hogy az érintett lakóknak ne kelljen a bank számára új csoportos beszedési megbízást adni, hanem a Depónia nevére vonatkozó régi megbízás automatikusan érvényes legyen az új cégre is. Az ezzel kapcsolatos adminisztráció még zajlik tudomásunk szerint.

A folyószámláról fizetők egyébként ugyanúgy, mint a többiek, ezen a héten, levélben kapják meg a zöldmatricákat, így számukra sem lesz akadálya az avar, kerti hulladék összegyűjtésének, elszállíttatásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!