Hírek

2017.06.28. 18:50

Más városból hozzák őket? - Újra feltűntek a kéregetők a Széchenyin

Több olvasónk is panaszolta, hogy az autók között botladozó kéregetők tűntek fel a Széchenyi, Prohászka utca környékén.

Házi Péter

"Székesfehérvár Horvát István utca, vasúti kereszteződésben rendszerint az autók között sétálva kéreget hetek óta 2-3 botladozó. Mi van, ha elüti őket egy autó? Az autósokat is és önmagát is veszélyezteti. Ha zöldre vált a lámpa vagy dolgaikat végezve a bokor mögé húzódnak, már nem is botladoznak, és ha meglátják a rendőrautót, akkor lesétálnak az úttestről" - írta olvasónk.

Amint a közterület-felügyelet vezetőjétől megtudtuk, néhány héttel ezelőtt jelentek meg a Horvát István utca környékén a közlekedési lámpáknál a kéregetők, illetve volt, aki szélvédőmosást ajánlott a várakozó autósoknak. A közterület-felügyelők a térfigyelő kamerák segítségével vették észre a történéseket, s mivel a közterületi koldulás tiltott, így többször is jártak a helyszínen, figyelmeztették az érintetteket. Ezen túl a rendőrség is intézkedett a helyszínen, így azóta nem érkezett bejelentés hozzájuk.

Néhány napig valóban nyugalom volt a környéken, ám a feol.hu-n megjelent, ezzel kapcsolatos írásunkra több hozzászólás érkezett. Ezek szerint az elmúlt napokban sajnos ismét megjelentek a kéregetők az ominózus kereszteződésben. Van, aki tudni véli, hogy reggelente hozza őket egy kisbusz, este pedig "begyűjti" őket.

Igyekeztünk tájékozódni, hogy a fehérvári kríziskezelő központ ismeri-e a szóban forgó hajléktalanokat. Mint megtudtuk, a Prohászka utca környékén kéregető személyek nincsenek regisztrálva a fehérvári hajléktalanok között, nagy tehát az esélye annak, hogy valóban máshonnan érkeznek, s az estét már nem is Fehérváron töltik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!