Hírek

2016.09.08. 10:49

Másfél órát várt a taxira, hiába: nem mennek ki a Mura utcába?

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult olvasónk, mert nem jött ki érte a taxi a Mura utcába. A cég vezetője szerint a város másik felén dolgozott minden autójuk, a nőt hívták, hogy nem érnek oda, de az illető a telefont nem vette fel.

Házi Péter

- Augusztus 29-én délután kettőkor rendeltem meg a taxit Erzsébet számára. A Mura utcában lakó devizahitel károsultat fél ötkor kellett volna az autónak elhoznia az ügyvédhez. De hiába vártuk őt, csak nem jött a taxi - panaszolta lapunknak Törteli Zoltán, a Most Cselekvők Egyesületének elnöke. Mivel Erzsébetnek nincs mobiltelefonja, így másfél órán át várt lent a ház előtt, hiába. Közben Zoltán felhívta a City Taxi diszpécserszolgálatát, ahol annyit mondtak, sajnos a kért időpontban nem tudnak az illetőért elmenni, mert minden autó fuvaron van.

- Nagyon furcsa ez nekem: a kocsit két és fél órával korábban rendeltük meg, ráadásul nem egy forgalmas szombat éjszakáról, hanem egy hétfő délutánról van szó. Mind az ügyvéd, mind az én időm is kárba veszett, így egy újabb időpontot kell keresnünk a találkozóra - teszi hozzá Törteli Zoltán.

Törteli Zoltán már két és fél órával korábban megrendelte a taxit Erzsébetnek, de mégsem jöttek ki

Erzsébet elmondása szerint betegsége miatt nem tud egyedül menni az utcán vagy a buszon, mert bármikor elájulhat, összeeshet: – Nem véletlenül kértük a taxit, habár nagyon drága nekem, de sajnos másképp nem tudtam volna eljutni az ügyvédhez – mondja a hölgy, akinek fél évvel ezelőtt úszott el a lakása egy devizahitel miatt, s azóta lakik az önkormányzati bérlakásban. Mint mondja, nagyon hálás az önkormányzatnak azért, hogy lakást kapott.

De térjünk vissza az esetre: Törteli Zoltán, miután a diszpécsertől azt a választ kapta, hogy minden kocsijuk foglalt, felhívta a város másik nagy taxitársaságát, ahol elmondta, a Mura utcából kéne behozni egy nőt. Erre a válasz megintcsak az volt, hogy perpillanat nincs szabad autó.

– Elhiszem, hogy a Mura utcába nem szívesen mennek ki a taxisok, szerintem azonban legalább arról meg kellett volna a helyszínen győződni, hogy kit vennének fel, milyen állapotban. Ha az illető részeg, vagy éppen hőbörög, nyugodtan mondhatja a sofőr azt, hogy nem viszi el. De hogy ki se mennek? – folytatja Zoltán, aki ezért az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, vizsgálják ki az ügyet.

– Elnézést kérünk a hölgytől, de tényleg az szituáció állt elő, hogy minden autónk a város másik részén dolgozott. Éppen ezért a megadott vezetékes telefonszámon megpróbáltuk elérni az illetőt, hogy kérjen másik cégtől autót, de nem vette fel a telefont – mondta megkeresésünkre Ács Tibor, a City Taxi vezetője, aki szerint nem igaz az, hogy nem mennek ki a Mura utcába. Emlékei szerint a szóban forgó panaszost is többször hozták már be a városba.

Arról persze minden taxis cégnek van listája, hogy mely telefonszámok tulajdonosaival jártak már pórul, például úgy, mert az illető nem fizette ki a viteldíjat. Ilyenkor a taxis társaság mondhatja, hogy nem mennek ki, ám a fenti eset, mint az ügyvezető hangsúlyozta, nem ez volt. Elnézést kérnek a nénitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!