Másodfokú riasztás ónos eső miatt Fejér megye déli részén

2016. január 06., 09:36 forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
komment
Tartós, akár több órán át elhúzódó ónos eső miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki január 6-án, kora délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat Fejér megyében a dunaújvárosi, enyingi és a sárbogárdi járások területére. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 millimétert.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi, a hólánc, a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy a térkép. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről.

Kérik továbbá, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ" alkalmazását és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján olvashat.

Kérik, figyeljék a katasztrófavédelem közleményeit!

2016. január 06., 09:36 forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...