Hírek

2017.03.27. 16:39

Mécseshajóhad a gyúrói patakon

Gyúró – Szombatra mécsesúsztató esemény hirdetett meg az önkormányzat a falu Szent László patakjára, s a program tényleg megmozgatta a helyieket.

Kocsis Noémi

A gyerek régi műanyaghajója, lapos konzerves doboz, fából kikanyarított alkalmi tutaj, vízhatlan felületre erősített, kivilágított házacska, fémszirmokból hajtogatott úszó „tavirózsa", s még ki tudja, hányféle házibarkács, kreatív vízi alkalmatosság világította be szombaton sötétedés után a gyúrói Szent László patakot.

Néha csak egy egyszerűen hatásos ötlet kell a helybéliek összehozására, ilyen volt a gyúrói mécsesúsztató verseny is Fotó: Gyúrói Hírek

Az önkormányzat ugyanis a Víz világnapja alkalmából mécsesúsztató versenyt hirdetett meg aznap estére, saját kézzel készült, ötletes, úsztatható alkalmatosságokat vártak, amelyek elbírnak magukon egy-egy égő mécsest is. A program igazi több generációsra és valóban családira sikeredett, a patakparton együtt úsztatott kicsi és nagy, s drukkolt a hajócskájának, hogy előbb érjen célba, mint a többieké. A szervezők díjazták a legsebesebb, legszebb és legkreatívabb művet is, a kivilágított patak látványa pedig magáért beszélt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!