Hírek

2017.06.20. 09:40

Még másnap is tartott a tűz oltása Bakonycsernyén (frissítve)

Hat tűzoltóautó és mintegy két tucat lánglovak vett részt a bakonycsernyei tűz oltásában.

B. Kiss László

A lángok hétfő délután csaptak föl, az oltás utómunkálatai pedig még kedd délelőtt is tartottak.

Egy nyolcvan méterszer 12 méteres épület gyulladt ki hétfő délután a Bakonycsernyéhez tartozó Nagygyónpusztán. Az épületben - a bérlő elmondása szerint - fabrikettet és fagyújtóst gyártottak, ezért jelentős mennyiségű éghető anyag volt a csarnokban  - tájékoztatta lapunkat Farkas-Bozsik Gábor, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

 

Fotó: Koppán Viktor

A tűz oltásához Mórról, Fehérvárról, Kisbérről és Veszprémből is érkeztek gépkocsik. Lapunk úgy értesült, hogy a közelben nem volt tűzcsap, ezért több autó ingajáratban hordta a vizet az oltáshoz.

A tűz okáról egyelőre még nem lehet semmit mondani, mivel pillanatnyilag  fölösleges kockázattal járna az épületbe történő behatolás, tekintettel arra, hogy a tető megsemmisült, a beton födém több helyütt beszakadt, a tégla falak pedig  - a nagy hő hatására - kifelé megdőltek.  Bár az épület leégését nem sikerült megakadályozni, azt, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos épületre, igen.

Arról, hogy a tűz következtében megsérült volna valaki, a tűzoltóknak nincs tudomása.

 

Friss:

A székesfehérvári tűzoltók június 20-én, a kora délutáni órákban befejezték a Bakonycsernye, Nagygyónpusztán június 19-én keletkezett tűzeset felszámolását. A tűzeset jelzése és az úgynevezett utómunkálatok befejezése között közel húsz óra telt el.

A beavatkozás időtartama alatt folyamatos váltások mellett a tűzoltók szünet nélkül végezték azokat a feladatokat, amelynek eredményeként a tűzoltás vezetője „a tűz eloltva, a rajok a visszaszerelést befejezték, tartálytöltés után bevonulnak állomáshelyükre” mondatot adta tovább rádión keresztül a Fejér megyei katasztrófavédelem műveletirányításának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!