Hírek

2015.12.09. 11:28

Még nagyobb az esély a túlélésre az új eszközökkel

Székesfehérvár – Életmentő eszközökhöz jutott a fehérvári mentőállomás. Az adományt üzletemberektől kapták.

S. Töttő Rita

Újabb eszközökkel gazdagodott a székesfehérvári mentőállomás. Szerdán délelőtt kapták meg a három új felszerelést a mentők az üzletemberekből álló nemzetközi szervezet, a BNI Fejér megyei szervezetétől. A 150 ezer forint értékű adományt Höflinger Norbert adta át Takács Márknak, az állomás vezetőjének, megemlítve, hogy tavaly adományoztak először, s akkor az üzletemberekből álló társaság eldöntötte, hogy ebből a gesztusból hagyományt teremtenek.

Takács Márk mutatta be az új szerzeményeket: az egyik eszköz a vér oxigénszintjét méri, amely minden betegre felkerül, így hát napjában 10-15 alkalommal is használnak egyet, azaz éves szinten több ezerszer alkalmazzák.

A másik eszköz a végtagsérültek ellátásához szükséges úgynevezett húzósín, amellyel a kar- és a lábtöréseket tudják rögzíteni. A harmadik pedig egy életmentő eszköz, amely gyakorlatilag nem más, mint egy, a medencét rögzítő öv. A medencecsont törés ugyanis egy életveszélyes sérülés. Az öv a törött medencét fogja össze s csökkenti így a belső vérzést, s javítja ezáltal a sérült esélyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!