Hírek

2017.02.26. 20:10

Még nem kelendő az elektronikus bérlet

Pusztaszabolcs- Eddig nem sokan érdeklődtek a technikai újítás, a személyire feltölthető vasúti bérlet iránt.

Bokros Judit

A Budapest-Pusztaszabolcs vonalszakaszon már nem csupán hagyományos, papíralapú bérlettel lehet utazni. Az új típusú, 2016. január 1-jével bevezetett személyazonosító igazolvánnyal (eSzemélyi) rendelkező utasok elektronikus bérletet is válthatnak - derült ki nemrég. Ezt a vasúttársaság pénztárosai az eSzemélyin található chipre írják fel, vagyis azon rögzítik digitálisan. A jegyvizsgálók pedig - a nyomtatott menetjegyekhez hasonlóan - a modern jegyértékesítési rendszerrel együtt bevezetett új fedélzeti eszközökkel tudják ellenőrizni, elektronikusan kiolvasni a bérlet érvényességét.

Ahhoz, hogy valaki az új típusú személyivel bérletet vásárolhasson, szükség van egy alkalmazás letöltésére - tudtuk meg a pusztaszabolcsi állomáson. Ha ez megvan, akkor az utas csak átadja a kártyáját, amelyre feltöltik a bérletet, és már lehet is utazni. Eddig azonban nem volt nagy érdeklődés az újfajta módszer iránt, az állomáson legalábbis egyetlen ilyen bérletet töltöttek föl - kaptuk az információt ottjártunkkor. Ennek az is oka lehet, hogy sokaknak régebbi az igazolványuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!