Hírek

2015.03.02. 17:30

Még több térfigyelő kamera vigyáz a rendre Fehérváron

Székesfehérvár - A korábbi huszonnégyről hatvanhat kamerára bővült a fehérvári térfigyelő szemek száma. Sőt, további tizenegy kamera várható idén.

Házi Péter

A tavaly elkészült új, Városházi térfigyelő központ nemrég újabb kamerákkal bővült. Ezek a kamerák a Szárazrét utcáit figyelik, s amint Szigli István, Feketehegy-Szárazrét területi képviselője elmondta, olyan technikai megoldást választottak a szociális városrehabilitáción belül, hogy a városrész szinte teljes területét átfogja a rendszer. A képviselő szerint nem csak a közbiztonság, hanem a közlekedésbiztonság növelése is célja az eszközöknek. Néhány fa rendezésével a kamerák hatóköre még tovább növelhető.

Fotó: Koppán Viktor

Amint Fehérvár polgármestere kiemelte, rövid idő alatt sikerült huszonnégyről hatvanhatra emelni a fehérvári mindentlátó szemek számát, s ezeket idén várhatóan újabb tizenegy követi. Az új helyszínekről még nincs döntés, Cser-Palkovics András szerint 100-150 kamera lenne az ideális darabszám: Ahhoz, hogy a rendszert bővíthessük, előbb a közterület-felügyelők számát kell emelni. Ennek érdekében már huszonöten dolgoznak e munkakörben, célunk, hogy az ő létszámukat is növeljük tette hozzá a város polgármestere.

Az új kamerák egyébként a Mura utcai lakótelepen, az Új Csóri, Farkasvermi és a Dráva utcákban, valamint a Farkasvermi köz és a Régi Csóri út csomópontjában figyelik a rendet.

10 ezer forintjába került, hogy óvodába vitte az unokáját

Olvasónk a szárazréti óvodába ment unokájáért, a játszótér kerítése mellett állt meg autójával. Nem tudott róla, hogy itt megállni tilos, nem látta az ezt jelző táblát, ami, mint kiderült, az idősek otthona sarkánál van. Kapott viszont egy tízezres csekket a térkamerák felvételei alapján. Mint mondta, természetesen befizeti a bírságot, csak jó lett volna, ha először legalább figyelmeztetik az új rendre. Szigli István körzeti képviselő szerint három hónapja van már kint a tábla, hogy a mentők, a szociális otthonba érkező szállítóautók be tudjanak jutni, illetve, hogy a játszótér bejáratához se álljon senki, mint ahogy ez korábban előfordult. A cél  nem a bírságolás, hanem a biztonság segítése.


A térfigyelő kamerák listája, a mostani új kamerahelyszínekkel bővítve:

1. Mura utcai lakótelep dél-keleti sarkában 1 db

2. Mura utcai lakónegyed melletti játszótér dél-keleti sarkában 1 db

3. Dráva utca 91. melletti csomópontban (Opole téren) 1 db

4. Farkasvermi út, Száva utca kereszteződésben 3 db kamera

5. Új Csóri út – Száva út csomópontjában 1 db

6. Új Csóri út 4. számú telek előtt 1 db

7. Farkasvermi köz – Régi Csóri út csomópontban 1 db

8. Farkasvermi út 1. előtt 1 db

A korábbi helyszínek pedig ezen a linken megtalálhatóak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!