Hírek

2013.02.02. 20:31

Megalakult a Gazdatanácsok Országos Szövetsége

Kajászó - Szzombaton délután a Fejér megyei településen alakult meg a Gazdatanácsok Országos Szövetsége, melynek célja, hogy mielőbb ezer gazdatanács legyen az országban és közösen léphessenek fel saját érdekeik védelmében.

A szövetség titkárává választott Boór Ferenc elmondta, hogy 48 gazdatanácsi tag alakította meg a szövetséget, így hivatalossá váltak az eddig megalakított gazdatanácsok.

Boór Ferenc szerint csak akkor lesznek életképesek, ha valóban szövetségre lépnek, s maguk állnak ki érdekeik képviseletében (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Elfogadták a szövetség alapdokumentumát, valamint egy egységes bejelentő iratot hoztak létre, amellyel a jövőben megalakuló tanácsok csatlakozni tudnak a szövetséghez. A titkár magáról a rendezvényen azt is elmondta, ma még nem gazdálkodik, abban azonban bízik, hogy az eddig megalakult gazdatanácsok alulról építkezve fejlődnek, s olyan erős, jogi értelemben is erős lábon állnak majd, mint egy piramis. Hiszen itt a gazdatanácsok szövetsége a cél, melyben maguknak kell dönteniük arról, mi legyen a sorsuk.

A kajászói művelődési házban a helyi gazdák mellett ott voltak a már megalakult gazdatanácsok képviselői is (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A társadalmi érdekképviselet célja, hogy az újra éledező gazdatársadalmat segítse. S erre nagy szükség is van – tette hozzá Tamási Béláné, az Összefogás a magyar földért és vidékért egyesület képviseletében. Hozzáfűzte, céljuk nem lehet más, mint hogy életképessé tegyék a családi gazdaságokat, őstermelőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!