Hírek

2014.07.29. 20:35

Megalakult a helyi választási bizottság

Székesfehérvár - Megalakult a helyi választási bizottság, elnöke a korábbi megyei főjegyző, Merényi Zoltán lett.

Tribolt Lajos

Székesfehérvár közgyűlése pénteki rendkívüli ülésén megválasztotta az önkormányzati választásokra a helyi választási bizottságot, amelynek tagja lett Merényi Zoltán, Boros László, Pinke László, póttagja Képli Mária és György László.

Eddig az 1-es választókerület választási bizottsága és a helyhatósági fehérvári bizottság azonos volt. Most azonban már jogszabály tiltja, hogy egy személy két testületben is tag legyen, így új bizottságot kellett választani.

A pénteken bizalmat kapott öt főből ugyan ketten tagjai voltak az 1-es országgyűlési körzet bizottságának, ám ott lemondtak tisztségükről. A székesfehérvári helyi választási bizottság kedden letette az esküt és megtartotta alakuló ülését. Elnöknek Merényi Zoltánt, elnökhelyettesnek Boros Lászlót választották meg. Merényi Zoltán korábban 16 évig főjegyzőként a területi választási iroda vezetője volt, így számára nem ismeretlenek a választási jogszabályok.

A Fejér Megyei Hírlapnak elmondta, hogy szeptember 8. után az ajánló íveken lévő aláírások alapján a jelöltek nyilvántartásáról kell majd dönteniük először, hacsak valami egyéb beadvány nem érkezik hozzájuk. A helyi választási bizottságok döntenek első fokon a választási ügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!