Hírek

2016.02.17. 16:05

Megállni tilos! - házilag: Frappáns megoldás, de nem szabályos

Székesfehérvár - Hiába magánterület, mint kiderült a jogszabályok alapján nem helyezhetnek ki házi készítésű közúti jelzést a lakók.

Sebestyén Lilla

Mint arról korábban beszámoltunk az Esze Tamás utcában egy házilag készített táblával próbálják meg szabályozni a forgalmat.

A Megállni tilos! - jelzés és a felette lévő felhívás: Gyalogos járda, ide ne parkolj - már hónapok óta dísze az utcának. Cikkünk nyomán több olvasó is feltette a kérdést: Akkor most én is kirakhatok egy ilyen táblát a magánterületemen?

Mint kiderült, nem!

A Fejér Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya a hétfőn feltett kérdéseinkre válaszolva úgy nyilatkozott: hogy „házi készítésű" közúti jelzést egy lakó vagy lakóközösség nem helyezhet ki a közút mellé. Azaz a fent említett esetben sem volt szabályos a tábla kihelyezése, hiába érezték azt a lakók jogosnak.

Kérdésünkre, Kiss Z. Edward, a rendőrség szóvivője azt is elmondta, hogy a járőrök ebben az esetben természetesen nem bünteti meg azokat, akik figyelmen kívül hagyják a táblát, illetve - amennyiben egy ilyen tábla nem veszélyezteti a közlekedés résztvevőit - nem is szankcionálják annak kihelyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!