Megér-e napi nyolc forintot, hogy lehet végre parkolóhelyet találni?

2016. február 29., 18:44 szerző: Házi Péter
komment
Székesfehérvár – A parkolás a legégetőbb gondja a Gáz-József utca környékének. A kosárcsarnokban a koncertek után gyakran hajnalban pakolnak, ami ugyancsak nagyon zavarja a lakókat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Igen sok érdemi kérdés hangzott el a Németh László iskolában ma este megtartott lakossági fórumon, ahol  több felszólaló is kiemelte, hogy szinte mindig el lehet érni a képviselőt, Molnár Tamást.

A környék legnagyobb gondját egyértelműen a parkolási képtelenség jelenti. Az egyik felszólaló például már alig várja, hogy a Gáz utca 17. körüli részt bevonják a fizetős parkolási rendszerbe, ugyanis a TB épületéhez igyekvők itt, az ingyenes részen parkolnak, így a lakók alig találnak parkolóhelyet. Egy másik hozzászóló viszont éppen azt nehezményezte, hogy háromszorosára, három és félezer forintnál magasabbra emelték a lakossági éves parkolóbérlet díját.

Lakossági fórum Székesfehérváron Fotó: a szerző

Amint Molnár Tamás elmondta, a Gáz utca 17. és 9. körüli parkolókat vonják be augusztustól a zónás rendszerbe, mert ezek a parkolók azok, ahol már a lakók sem tudnak megállni.

– Általában két kéréssel keresnek meg minket, olykor egyazon lakossági fórumon a lakók: van, aki azt kéri, legyen fizetős a ház környéki parkoló, mert nekik megéri az a napi 8 forint, hogy végre meg tudjanak  állni a házuknál. A másik véglet pedig az, hogy tiltakoznak az új parkolók ellen, mert az a maradék zöldet is elveszi. Ezért arra kérjük a lakókat, hogy alakítsanak ki egy közös véleményt, mert csak ezesetben tudunk új parkolókat létrehozni – reagált a felvetésekre Cser-Palkovics András. Egy felszólaló szerint a kosárlabdacsarnokban nem egyszer hajnali kettőig tartanak koncertek, ami viszont ennél is zavaróbb, hogy ezután hajnalig pakolnak kifelé a szervezők. Ezzel kapcsolatban a város polgármestere azt ígérte, jelzik az üzemeltetőnek a lakossági panaszokat.

Ami a körzet idei fejlesztéseit illeti, a képviselő kiemelte, hogy negyven millió forintból végre elkezdődik a Salétrom utcai sétány valódi felújítása: a József utca 2. és a társadalombiztosítási épület között valódi közösségi teret hoznak létre új középső zöldfelülettel. A négy ütemből álló, 200 milliós összértékű fejlesztés végére olyan teret szeretnének itt megvalósítani, ami városrészi rendezvényeknek is kiváló helyszíne lehetne.

Mint elhangzott, folytatódik a Lövölde utcai járda felújítása is. Molnár Tamás jelezte az önkormányzatnak, hogy a Salétrom, Erzsébet, Horvát István utcába, a Prohászka templom környékére szükséges lenne térfigyelő kamerák felszerelése. Ez nem biztos, hogy azonnal megvalósul, de mindenképpen szükséges lenne a közeljövőben a rendszer kiépítése.

Házi Péter

2016. február 29., 18:44 szerző: Házi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...