Hírek

2017.01.24. 15:17

Megfelelt az előírásoknak a bevizsgált velencei-tavi ivóvíz

Teljes mértékben megfelelt az a Velencei-tó környékéről származó ivóvízminta, amelyet még a múlt héten vizsgáltatott be a Fejér Megyei Kormányhivatal.

Laci Patrícia

Az előző héten beszámoltunk arról, hogy a Velencei-tó környékén, elsősorban Agárdon és Gárdonyban zavaros ivóvízre panaszkodtak a helybéliek.  Ennek nyomán mi magunk is elutaztunk Agárdra, ahonnan elhoztunk egy üveg vizet, s végül az egyik székesfehérvári laboratóriumban zavarosságmérővel bemérettük a folyadékot, melynek értéke 5.52 NTU volt, ez pedig magas értéknek volt tekinthető az általunk megkérdezett szakértő szerint. Eközben az érintett szolgáltató munkatársai  folyamatosan dolgoztak a hálózatmosatáson. Az üggyel kapcsolatban természetesen a Fejér Megyei Kormányhivatal is lépett, s  hatósági mintavételezést kezdeményezett. A kormányhivatal munkatársai a szolgáltató felé megtették a szükséges lépéseket, hiszen ő hozzájuk is érkeztek bejelentések a zavaros víz kapcsán. A vizsgálat a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának laboratóriumában zajlott, az ottani munkatársak külön vízmintát vettek,  amelynek már az eredménye is megvan.

– Bakteriális, kémiai és biológiai paraméterek szempontjából is megvizsgálták az ivóvíz minőségét, amely teljes mértékben megfelelt  a jogszabályi előírásoknak, minden a határérték alatt volt – mondta Müller Cecília, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, majd hozzátette, hogy utoljára a múlt héten érkeztek hozzájuk panaszok a zavaros ivóvízzel kapcsolatban az érintett településekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!