Hírek

2014.08.21. 17:35

Meghalt a csaló nő - A kölcsönadott közel százmillió végleg odalett?

Székesfehérvár – A vád szerint közel húsz embert csapott be B-né P. Anikó, akinek ügye októberben folytatódott volna a bíróságon.

Zsigó Ferenc

Folytatódott volna, de nem folytatódik, a Lovasberényben sokak által ismert nő ugyanis információink szerint a múlt héten meghalt. Egy lovasberényi ismerőstől származik értesülésünk, amit több károsult is megerősített az elmúlt napokban.Mi van ilyenkor? Végleg odalett a pénzünk? – kérdezték az ügy kárvallottai közül többen. B-né P. Anikó kirendelt védőjét nem értük el, de alappal feltételezhető, hogy a vádlott haláláról ő éppúgy nem tud, mint ahogy hivatalosan erről a bíróság sem értesült még. A Székesfehérvári Járásbíróságon Oláhné Szurok Szabina elnökhelyettessel beszéltünk.

A májusi tárgyaláson meghatalmazott ügyvéd híján Király Béla kirendeltként látta el a védői feladatokat. Tegnap őt is kerestük, de nem értük el. Bizonyára nem tudja, hogy védence már nem él. Az ügy tárgyalását a károsultak meghallgatásával október 13-15-17-én folytatták volna

B-né P. Anikó rokonoknak, ismerősöknek, de rajtuk keresztül ismeretleneknek is ajánlott svájci befektetési lehetőséget. Kölcsönszerződéseket írtak, ezekben szó se volt befektetésről, viszont általában 20-30 százalékkal nagyobb összeget írtak a szerződésbe, két-három hónapos lejárati idővel. A magas hozam sokakat megszédített, B-né több tucat embert csapott be, tizennyolcan feljelentették.

A vádlott halálával az ellene folyó bírósági eljárás megszűnik esetünkben ez az általános megfogalmazás azonban még nem időszerű, ugyanis a bíróság a vádlott haláláról még hivatalosan nem értesült - tudtuk meg Oláhné Szurok Szabinától, a Székesfehérvári Járásbíróság elnökhelyettesétől.

- Az eljárás megszüntetéséhez mindenképpen meg kell keresnie a bíróságnak az önkormányzatot - tájékoztatott Oláhné, akitől azt is tudakoltuk, mi a helyzet ilyen esetben az elveszett pénzzel, illetve hogy szerepel-e az eljárásban más terhelt (gyanúsított, vádlott). Ezeket a kérdéseket a károsultak nevében tettük meg, akik közül többen mondták el az ügy nyomozása során, hogy B-nének társai is voltak.

- Az iratainkból az derült ki, hogy egyedüli gyanúsítottja volt az ügynek a vádlott, mással vagy másokkal szemben nem indult büntetőeljárás - mondta Oláhné. Ami tehát azt jelenti, hogy a rendőrségi nyomozás során nem találtak terhelő bizonyítékokat a kárvallottak által vélelmezett társak ellen, így őket nem vonták be a gyanúsítottak körébe, s így megvádolva sem lettek. A kárigényt polgári peres úton lehet érvényesíteni, de erre nem sok az esély tudtuk meg.

Lovasberényben az a szóbeszéd is járja, hogy B-né nem is halt meg, csak trükkösen menekül a felelősségrevonás elől. A szóbeszéd alapjául az szolgál, hogy B-né augusztus 13-án hajnalban halt meg és 15-én pénteken kora délután már el is temették. Ezt nem lehet ilyen rövid idő alatt elintézni vélte az egyik kárvallott. Utánajárásunk eredménye azonban cáfolja ezt a vélekedést. Megkérdeztünk egy temetkezési vállalkozót, aki szerint egy kis protekcióval elintézhetők a papírok ennyi idő alatt is. B-né egyik rokona pedig járt az asszonynál a kórházban augusztus 6-án, s igen lerobbant állapotban látta a nőt, akit úgy tudjuk hasnyálmirigyrák vitt igen rövid idő alatt a sírba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!