Hírek

2017.07.24. 14:08

Megindult a hínárvágás a fehérvári Csónakázó-tavon

Elkezdődött a hínárvágás a Csónakázó-tóban. A tó friss, átlátszó vize kedvezett a hínár növekedésnek, így mára szükségessé vált ennek ritkítása. A következő napokban levágják, majd a part menti szárítást követően elszállítják a hínárt, de a csónakázásról a munkálatok idején is sem kell lemondanunk.

ÖKK

A Csónakázó-tó kikotort, megerősített medrébe tavaly ősszel engedett friss víz kedvezett az iszapban megbújó hínármagok növekedésének, és az egyre magasabbra nyúló növények már az evezést is nehezítették, ezért a tavat üzemeltető Városgondokság megbízta a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot a hínárvágással.

Fotó: Simon Erika

A szakemberek megkezdték a munkát, és Mészáros Attila, alpolgármester tájékoztatása szerint nagyjából egy hét alatt végeznek is vele. A levágott hínárt a partra húzzák, ahonnan száradás után elszállítják. A munkálatok idejére kérik a lakosság türelmét. Természetesen a tó továbbra is látogatható, a megszokott rend szerint üzemel a csónak- és kenubérlés is.

Fotó: Simon Erika

Kenyeres Dániel, a Városgondokság belvízvédelmi mérnöke elmondta, mára nagyjából besötétedett a tó vize, így ha szükség is lesz tovább munkálatokra, ilyen mértékű hínárosodásra nem számíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!