Hírek

2017.01.17. 12:58

Mégis feltörik a jeget a járdákon

Székesfehérvár - Miután folyamatosak a panaszok a fehérvári jeges járdák veszélyességéről, a városgondnok ígéretet tett: kedden akár kézi erővel is feltörik a jégpáncélt.

Kocsis Noémi

Ahogy korábban is megírtuk, néha a csonttörésveszéllyel dacolva csúszkálnak a fehérváriak a tágabb belváros egyes járdaszakaszain. Zömében olyan járdákról van szó, amelyek nem kifejezetten azonosítható ingatlan előtt vannak, vagyis nem alkalmazhatóak rájuk a "tulajdonos kötelessége a síkosságmentesítés" elv.

Olvasónk felvétele a jeges járdáról

A lakossági panaszok nyomán egy önkormányzati képviselő kérdést intézett az illetékeshez, megoldható lenne-e mégis ezeknek a sokak által használt járdáknak a letakarítása? Tancsa Ágnes képviselő azt a választ kapta Bozai István városgondnoktól, hogy még ma az egész várost újra végignézik, és ahol kell, ott kézi erővel feltörik a jeget, újra sózzák, homokozzák a járdákat. Egyben kéri a képviselőt, hogy ismételt panasz esetén jelezzen feléjük, mert újbóli szemlét követően már a Városgondnokság szólíthatja majd fel az érintett ingatlantulajdonost, hogy végezze el portája előtt a kötelező jégmentesítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!