Hírek

2014.10.07. 19:15

Megjelent a legújabb receptkönyvünk, ezúttal a disznótoros ételek kerültek terítékre

Székesfehérvár - Nagyanyáink receptjei, igazi, hagyományos ízek, a mai, modern konyha fortélyaival. A legújabb Pannon Lapok Társasága kiadvány a disznótoros ételek legkiválóbbjait gyűjti össze.

Sebestyén Lilla

A Disznótoros Ételek Könyve már a tizenkettedik a Pannon Lapok Társaságának sorozatában, és mint mindig, most is a négy megye – Vas, Veszprém, Zala és Fejér – olvasóinak receptjeiből állt össze egy szakmai zsűri véleménye alapján. A pályázatra ezerötszáz ételleírás érkezett, összesen kétszázötven háziasszonytól, főzni szerető úrtól. Mint mindig, szerencsére most is kiváló receptek érkeztek, Fejérből például közel kettőszáz. A huszonkettő amatőr, mégis „régi motorosnak" számító szakácsot – akiknek kreálmányai a könyv oldalairól is vissza köszönnek – meghívtuk szerkesztőségünkbe, hogy egyrészt gratuláljunk, másrészt megajándékozzuk őket, a receptkönyvvel, amelybe ők maguk is szívüket-lelküket beletették.

Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap lapigazgató főszerkesztője (j2) és Kunstár Csaba digitális főszerkesztő is gratulált a jelenlévőknek. Fotó: Koppán Viktor

– Ez nem egy tucatkönyv, hanem igazi érték, egy dokumentum. Déd- és nagyanyáink receptjeit őrzi, a hazai ízeket, Épp ezért nagy öröm, hogy a Pannon Lapok Társasága gondozásában jelenhetett meg – mondta el Kunstár Csaba, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztője, aki megígérte: a sorozat folytatódni fog.

A jutalmak átadását egy jóízű beszélgetés követte, hiszen a résztvevők már rég nem idegenek egymásnak, Valaki tizedik alkalommal vesz részt sikerrel a versenyben. Többnyire ételről folyik a szó: ki hogy csinálja a hurkát, mi a titka a hájas süteménynek, vagy hogyan rakjunk el befőttet. Közben pedig a sütemény is fogy hiszen, mint minden alkalommal, idén is hoztak bőven. Hollósi Jánosné egy reszelt almás édességgel lepett meg mindenkit ami, – mint megtudom – remekül illik a sertéshez. Baricza Tiborné, pedig egy kelt, disznóhájjal készült, birsalmasajttal töltött süteményt hozott, de nem ez hanem kapros sertéskocsonyája került be a könyvbe. A rendezvényen részt vett Székely Ferencné is Úrhidáról, aki amellett, hogy nyolcadik alkalommal küld be hozzánk közlésre érdemes receptet, idén a receptversenyünk győztese is lett.

– Tolna megyéből származom és onnan rengeteg mindent hoztam magammal, így a hurka receptjét is, ami a verseny legjobbja lett, és amit azóta is az otthon elsajátított technika szerint készítek. Ez által nem csak finom, de hosszú ideig eltartható is lesz – meséli Ferencné, aki , amíg csak teheti megajándékoz minket receptjeivel.

A csapatban már a következő számról beszélgetnek, sokan bólogatnak, mikor valaki felveti, hogy a burgonya remek téma lenne, Más szóval nem kell aggódnunk, van még a tarsolyban remek recept, ideje azokat is elővenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!