Hírek

2015.08.26. 15:40

Megkapták az iskolák az új tankönyveket

Székesfehérvár - Az oktatási intézmények megkapták az új tankönyveket szerdán. Egyes iskolákban már aznap hozzájuthattak a gyerekek az új könyvekhez, máshol majd csak az első tanítási napon kapják azokat majd meg.

Laci Patrícia

A jövőhéten ismét becsöngetnek. A diákoknak újra az életük rendszerévé válik a koránkelés, a házi feladatok megoldása és a dolgozatírás. Az iskolák már felkészülten várják vissza tanulóikat, szerdán meg is kapták az új tankönyveket. Egyes intézményekben, mint például a Munkácsy Mihály általános iskolában már aznap meg is kapták a gyerekek a tankönyveket.

- Megpróbáltuk baráti időpontban megoldani a tankönyvosztást, ezért délutánra tűztük az időpontot - mondta Tóth Péter, a Munkácsy Mihály általános iskola igazgatója, aki azt is elmesélte, hogyan is működik a tankönyvosztás rendszere az idén:

- Az osztályfőnököktől lehet átvenni a tankönyvcsomagokat a gyerekek osztálytermében, ezért sokkal dinamikusabban halad a könyvek osztása, nincs várakozás. Az első három évfolyam pedig ingyenesen jut hozzá a könyvekhez.

Májerné Bognár Ágnes osztályfőnök örömmel adta át Martonné Szántó Juditnak a tankönyveket
Fotó: Koppán Viktor

Tóth Katalin, a Belvárosi I. István középiskola igazgatója elmesélte, hogy az intézmény diákjai az első és második tanítási napokon veszik kezükbe először az új könyveiket, de a szállítmányt már megkapták.

- A tankönyvek nagy része már nálunk van. A szállítók pedig ígéretet tettek, hogy hamarosan küldik a többi könyvet is - mondta Tóth Katalin.

A könyvek árába is beavatott az igazgatónő:

- Az árak csak minimálisan csökkentek tavalyhoz képest. Olyan 16-20 000 forint között kell fizetni a szülőknek. A kilencedik osztályos tanulók könyvcsomagjai a legdrágábbak, mert nekik jutnak olyan könyvek is, amelyeket négy évig használnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!