Hírek

2014.08.29. 17:25

Megkezdődik a vasútvonal felújítása

Székesfehérvár - A dél-balatoni vasútvonal régóta esedékessé vált felújítása, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a nyáron, előkészítési munkákkal megkezdődött.

Munkatársunktól

A beruházást irányító NIF Zrt. szeptember elsején megkezdi a vasútvonal megújítását, a vágányzári menetrend alapján a megfelelő közszolgáltatást a vasúttársaság biztosítja. Minden fejlesztés, átmeneti korlátozásokkal, esetenként kényelmetlenségekkel jár, de a vasút igyekezett úgy megszervezni a vonat és a vonatpótló buszok menetrendjét, hogy az eljutások és a csatlakozások így is biztosítva legyenek. A 30-as számú vonalon a felújítási munkálatok 2014. szeptember 1-től 2015. június 13-ig, a jövő évi nyári forgalom kezdetéig tartanak, eltérő pályaszakaszokon.

Budapest – Fehérvár – Siófok – Nagykanizsa – Gyékényes vonalon módosított menetrend lép életbe. Fotó: google

A mostani felújítási fázisban – szeptember elsejétől a december 13-ai menetrendváltozásig – a 30-as számú Budapest – Székesfehérvár – Siófok – Nagykanizsa – Gyékényes vasútvonalon módosított menetrend lép életbe. Siófok és Balatonszemes, illetve Balatonszemes és Siófok között valamennyi személyszállító vonat helyett vonatpótló autóbuszokat állítanak be, melyekkel minden állomást és megállóhelyt az adott vonat megállási rendjének megfelelően kiszolgálnak.

A menetidő megnövekszik az átszállási időkkel és az autóbuszok hosszabb menetidejével. Emiatt a vasútvonalon közlekedő ütemes gyorsvonatok Budapest-Déli pályaudvarról 25 perccel korábban indulnak, illetve visszaútban Budapestre 25 perccel később érkeznek meg. Nagykanizsától Balatonszemesig illetve Balatonszemestől Nagykanizsáig a vonatok menetrendje megközelítőleg megegyezik a korábban megszokottal. A többi vonat menetrendje is változik kisebb-nagyobb mértékben. A vágányzári menetrendek a vasúttársaság honlapján elérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!