Megmentettek egy jégbe fagyott hattyút

2017. január 06., 17:13 szerző: Laci Patrícia, police.hu fotós: Molnár Artúr forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
komment
Gárdony - Lakossági bejelentés alapján indultak segítséget nyújtani a gárdonyi rendőrök a Velencei-tó nagytisztásán lévő kikötőjébe tegnap 15 óra körül.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A tó jegébe belefagyott egy hattyú, az állat pedig nem tudott kiszabadulni - olvasható a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A helyszínre a székesfehérvári tűzoltóság munkatársai is kiérkeztek.

A mentés részleteiről Farkas-Bozsik Gábort, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjét kérdeztük. - A mentés a rendőrök és a tűzoltók közös munkája volt. Kollégáim vittek magukkal egy felfújható csónakot, amellyel becsúsztak a hattyúért.

Egy bontóbalta is volt náluk, ezzel kiszabadították az állatot, majd kivitték a partra - mondta a szóvivő.

A fehér hattyú szerencsére nem pusztult el, pedig a zord időjárás sajnos nem kedvezett a mentés végrehajtóinak.

A tűzoltóság és a rendőrség munkatársai végül átadták az állatot a Fema Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület tagjainak, a hattyú további sorsáról ők gondoskodnak.

 

Laci Patrícia, police.hu

2017. január 06., 17:13 szerző: Laci Patrícia, police.hu fotós: Molnár Artúr forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...