Hírek

2015.07.21. 14:33

Visszatánc - Mégsem lesz lerakó a Gránás bejáratánál

Zámoly - Már meg sem tartották a kedd délutánra összehívott fórumot a létesítendő hulladéklerakóról, a beruházó Nehéz Kő Kft. ugyanis visszalépett.

Kocsis Noémi

Kedden vagy ötvenen érkeztek a zámolyi művelődési házba hirdetett fórumra a Gánt-Gránás bekötőútja mellett létesíteni tervezett hulladéklerakó-feldolgozóról, azonban az esemény egyetlen röpke, a bejáraton is kint függő bejelentéssel alig két perc alatt véget is ért. Mint korábban megírtuk, az Orbán-család cége, a Nehéz Kő Kft. a saját ingatlanukon, egy pár éve bezárt, bányának használt lapályban nyitott volna lerakót/feldolgozót, a lakosság azonban kiterjedt tiltakozáshullámba kezdett.

A kifüggesztett és a helyszínen felolvasott dokumentum szerint a kérelmező Nehéz Kő Kft. visszavonja kérvényét az eljárás lefolytatására. Erről egy, a  Környezetvédelmi Hatósághoz július 20-án küldött beadványában nyilatkozott a cég, indoklás nélkül. Így a hatóság az eljárás megszüntetéséről intézkedik, ami azt jelenti: nem lesz ipari létesítmény a kifogásolt, természetvédelmi területek határára eső ingatlanon, legalábbis egyenlőre biztosan nem. A bejelentést az eredetileg fórumra érkezők egy része meglepetéssel fogadta, de mindenki örült. Volt, aki kifejezetten azért jött el az eseményre, szabadságot kivéve aznapra, hogy saját fülével hallja a váratlan bejelentést, mert már nem bízott a szállongó hírekben. A Nehéz Kő Kft. nem képviseltette magát a bejelentésen. Mint az esemény végén még ott maradt és beszélgető emberek megfogalmazták, így a sokak pihenő-nyaralóövezetének számító Gránás tényleg maradhat háborítatlan és élhető hely, és számukra ez a fontos.

Fotó: DK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!