Hírek

2016.12.09. 21:50

Megtartották az állatok karácsonyát tegnap a Herosz Állatotthonban

Székesfehérvár - A hagyományokhoz híven ebben az évben is gyerekek díszítették fel a Takarodó úti állatotthon kis lakóinak fenyőfáját, emellett a lurkók eltölthettek egy kellemes délutánt a helyszínen az állatokkal.

Laci Patrícia

Gyermekek lepték el tegnap a Herosz Takarodó úti állatmenhelyét, ugyanis megszervezték az állatok karácsonyát. Az ünnep alkalmából a látogatók vihettek tápokat, konzerveket, s más hasznos dolgokat az árva állatoknak. A rendezvény elején az állatotthon gyermektagozatának bátor tagjai verset mondtak, majd közösen énekeltek az érdeklődőknek, illetve a helyszínre ellátogató Mikulásnak. A kedves kis műsor után megkezdődött az állatok karácsonyfájának feldíszítése. A kicsik szüleikkel, illetve kísérő tanáraik segítségével lelkesen csinosították a fát. A programon természetesen a gyerkőcök az állatokkal is foglalkozhattak.

Az állatok karácsonyán az előadás után közösen díszítették a fenyőfát a kicsik a kísérőikkel, illetve az állatotthon dolgozói is segítettek. A gyerekek kutyusokkal s cicusokkal is barátkozhattak a díszítés után. Az eseményt körülbelül tíz éve már minden évben megrendezik az állatmenhelyen, s egy igazi hagyománnyá nőtte ki magát

A Herosz fehérvári vezetője, Krepsz Gyöngyi elmesélte nekünk: az volt az egyik céljuk, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek az állatokkal együtt.

Fotó: Molnár Artúr

- Most már egyre kevésbé érezzük a szezonalitást a szaporodásban, az év szinte minden szakaszában ellenek az állatok. A macskák száma drasztikusan megnőtt az évek alatt, itt közrejátszik, hogy a kóbor állatokat is etetik az emberek, emellett nem ivartalanítják őket - magyarázta Krepsz Gyöngyi.

Az otthon vezetője hangsúlyozta, karácsony idején úgy ajándékozni egy állatot, hogy arról az ajándékozott nem is tud előre, nem szabad, hiszen egy cica vagy egy kutya nem egy tárgy, amit be lehet tenni a fa alá.

Fotó: Molnár Artúr

- Lényeges, hogy mindig az válassza ki az állatot, aki együtt él majd vele. Az állatnak sem tesz jót, ha karácsonykor valaki megkapja őt ajándékként, de pár napon belül lemondanak róla - tette hozzá Krepsz Gyöngyi.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!