Hírek

2017.07.19. 15:25

Megújul a székesfehérvári Horvát István lakótelep - A munkálatok miatt őszig türelmet kérnek

SZÉKESFEHÉRVÁR - Megújul a Horvát István lakótelep összes burkolata a szegélyektől kezdve az utakon át a járdákig.

S. Töttő Rita

Új külsőt kap a lassan harminc-negyven éve csak toldozgatást-foltozgatást látott Horvát István lakótelep Székesfehérváron – jelentette be szerdán helyszíni sajtótájékoztatóján Molnár Tamás, a terület önkormányzati képviselője. 130 millió forintot biztosít erre a város, mégpedig teljes mértékben saját büdzséből (az ÚT 2017-19 és a Saára Gyula-programból), pályázatok, uniós forrás felhasználása nélkül.

Lángi Judit, a Városgondokság munkatársa kifejtette: közel   2 és fél ezer négyzetméter járdát, majd 6 ezer négyzetméter  j útburkolatot építenek, valamint 3 ezer méternyi  szegély újul meg a telepen.

Mint kiderült, a  csapadékelvezetés tekintetében pedig 210 méterrel  bővül a csatornahálózat, ugyanis a  projekt keretében egy vízelvezetési problémát is megoldanak a szakemberek: nagy esőzésekkor ugyanis  terület lenti részén összegyűlik a víz, a csövek nem tudják befogadni a csapadékot.

Ezt a vezetéket bekötik a Széchenyi utcai fővezetékre, melynek   köszönhetően dupla kapacitást bír el, amellyel, a szakemberek szerint megszűnik az állandóan tapasztalható probléma – fejtette ki a részleteket a képviselő.

A beruházás a napokban elkezdődik, a műszaki átadás már szerdán meg is történt. A tervek szerint őszre be is fejezik a munkálatokat, amelyek azonban az itt lakók, illetve az erre közlekedők számára kisebb kellemetlenségekkel járnak majd.

A lakosság türelmét kérik a lezárások kapcsán, amelyeket egyébként úgy igyekeznek majd megoldani a szakemberek, hogy mindenhová el lehessen majd jutni, akkor is, ha kicsit változtatni kell majd a megszokott útvonalakon.

Egy másik projekt keretében, a későbbiek során parkolók kialakítására is sor kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!